Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materialer

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne næsten uendelige. Her er en guide til valg mellem de mange carportløsninger på markedet. Se også tre originale bud på moderne carporte.

Guide til valg af carport

Er du træt af at skrabe is af bilens vinduer om vinteren og vaske fugleklatter af lakken på din bil, så skal du måske overveje at anskaffe en carport. En carport beskytter både bilen mod kulde og mod sommersol, så der ikke bliver glohedt inde i kabinen, og så sæder og indtræk holder farven længere.


En carport kan være meget billig og enkel at opføre. I sin mest simple form kan en carport bare være fire stolper af trykimprægneret træ og et tag af plastik. Den løsning kan klares for få tusind kroner, hvis du er fingernem nok til selv at sætte det hele op.


Men det kan være, at du stiller flere krav, end den mest basale carport kan leve op til. Heldigvis er der så et meget bredt udbud på markedet. Vi vil her guide dig igennem nogle af de mange spændende carportløsninger, der findes i dag, så du føler dig bedst muligt rustet til at vælge din nye carport.

Ønsker til carport

Det er vigtigt i udgangspunktet at gøre sig sit specifikke behov til carport bevidst. Har du f.eks. ønske om:

  • At få lukket en eller flere af siderne på carporten af?
  • At få en tilbygning til carporten som eksempelvis et skur?
  • At opbygge carporten i andre materialer end den gængse løsning med trykimprægneret træ og plastik?

Der er mange muligheder på markedet, så næsten alle ønsker kan opfyldes. Fælles for alle opgraderingerne er dog, at den endelige carport bliver dyrere.

Valg af stål eller særlige træsorter


Vil du have en carport i et materiale, der er mere æstetisk og unikt end netop trykimprægneret træ, så er det muligt at vælge andre træsorter, som giver et langt mere eksklusivt udtryk. Det kan for eksempel være lærk eller mahogni

Stål er også et populært og meget holdbart materiale, når det gælder carporte. Det er i dag faktisk muligt at købe en carport i stål, som du selv kan sætte op, uden du behøver have en håndværkeruddannelse.

Den murede carport

I den dyre ende af prisskalaen befinder den murede carport sig. Her kan der være tale om en carport, der bliver tilpasset dit hus, så både mursten og tag matcher med den oprindelige bygning. Er det en lukket bygning i mursten, så kan det faktisk være mere passende at kalde det for en garage.

Denne garage-lignende løsning er dyrere, men til gengæld også en meget elegant løsning med sit fokus på æstetikken og harmonien mellem carport og hus. Desuden holder en muret carport rigtigt længe, og den er forbundet med et minimum af vedligeholdelse. Derfor kan det være, at investeringen kommer hjem i det lange løb. En muret, velindpasset carport/garage kan også have en positiv indflydelse på købsprisen ved et senere salg af ejendommen.

Parkering af både bil og cykler


Uanset om du vælger en simpel eller en mere eksklusiv løsning, så er producenterne generelt meget fleksible i forhold til levere carporten i den størrelse, der passer dig bedst. Billigst er det selvfølgelig med en carport med plads til en enkelt bil, men du kan sagtens også finde en dobbeltcarport, der udover to biler er rummelig nok til også at huse familiens cykler.

Opbevaring i skur i garage

Det er også meget populært at få integreret et skur i carporten. Et sådant kan for eksempel bruges til opbevaring af haveredskaber og havemaskiner. Bliver skuret opført i en lidt større version og måske dertil isoleret, så er det oplagt at bruge det til et egentligt værksted. Det er også muligt at udbygge carporten, så den bliver egnet til opbevaring af brænde. Carportens sider kan desuden udnyttes til et espalier eller som afgrænsning og læ til en terrrasse.

El og vand i carporten


Det kan være værd at overveje, om der skal etableres el i carporten. Det kan være rart med lys, når du kommer hjem en mørk vinteraften, og det kan være praktisk med et el-stik, hvis du vi bruge carporten som et lille værkstedsområde eller eksempelvis vil støvsuge bilen. Bygger du et værksted i forbindelse med carporten, så er el uundværligt, så du kan have strøm til både lys og elværktøj. Husk, at du skal have en autoriseret elektriker til at foretage elarbejdet, også selvom du er fiks på fingrene selv.


Led vand væk fra carport

Når du bygger en carport, så skal der ledes regnvand væk, og her har du to muligheder. Du kan vælge at etablere en faskine på din grund, så vandet ledes naturligt ned i jorden, eller du kan lede vandet hen til det eksisterende afløb. Vælger du en løsning med en faskine, skal du søge om tilladelse hos kommunen. Vælger du at lede vandet til afløb, skal en autoriseret kloakmester klare tilslutningen.

Tre moderne carporte

1. Carport med hærdet sikkerhedsglas som tag

Her er en elegant løsning fra Pavillon Danmark, der sikrer maksimal udnyttelse af pladsen i indkørslen. Materialet er galvaniseret stål med pulverlakering i valgfri farve. Taget er lavet i 4 mm hærdet sikkerhedsglas, der sørger for at carporten ikke stjæler lyset. Leveres i størrelse efter kundens ønsker.

2. Carport i galvaniseret stål med redskabsrum

Denne carport fra Pavillon Danmark er i galvaniseret stål med tag i 16 mm kanalplader, der både kan leveres i mælkehvid og klar. Her er der desuden et integreret redskabsrum, der er isoleret.

3. En Cartop-løsning i stramt design

Cartop leverer carporte i standardstørrelser, men du kan også få tilpasset den i præcis den størrelse, du måtte ønske. Denne dobbeltcarport er udført i grå materialer, og her er valgt en model, der har redskabsskur i bunden.

Mest læste artikler