Se her, før du vælger ny carport eller garage

Der er meget at tage stilling til, når du skal bygge et hus til din bil. Her er de vigtigste grundregler. Og så er det altid en god idé at lure naboen af ...

Hvad du SKAL overveje 

Før du beslutter dig, så gå eller kør en tur i dit villakvarter. Her får du den allerbedste inspiration til, hvordan projektet kan løses. Den tid, du bruger på at undersøge mulighederne, får du tifold tilbage. Jo større erfaringsgrundlag du har for at træffe dit valg, jo mere tilfreds bliver du med netop din løsning.
Placering på matriklen, indretning, udseende og materialer er andre valg, du må træffe, før bilen kan køres i garage. Vi har samlet nogle tips og ideer til dig, og branchen er klar med endnu flere – uanset om du selv skal bygge, eller du har fagfolk til det.
Skal din nye garage være opvarmet, skal den være uisoleret – eller skal du vælge en carport? Den opvarmede garage fjerner hurtigt fugt på bilens yderside, men vær opmærksom på, at der kan opstå kondens, som kan øge risikoen for rustdannelse. Den uisolerede tørrer bilen langsommere, og her dannes ingen kondens.

Bruger du bilen dagligt, er den kolde og gennemluftede garage den bedste løsning – selv om det er ren luksus at sætte sig ind i en varm bil en vinterdag.

Konstruktion og fundament er vigtig

En carport skal gerne bestå af mindst to vægge. Væggene beskytter mod vind og nedbør og forlænger bilens levetid.

Uanset modellen er det vigtigt, at den passer til huset. Vælg enten samme farver, materialer, vinduer eller stil som dit hus. Eller vælg materialer, der skaber en smuk kontrast. Gå en tur i dit villakvarter, og se, hvordan andre familier har løst opgaven.
Uafhængigt af den grund, du vil bygge på, stilles der krav til fundamentet. Det er altid en god idé at tage en fagmand med på råd.
Vurdér din families behov for plads – også et par år frem i tiden. Når du alligevel skal bygge, skal du måske overveje også at tilføje et cykelskur, et hobbyværksted eller plads til bil nummer to.

Kræver byggeriet en tilladelse?

Tjek med din kommune i god tid, så projektet ikke bliver forsinket af en manglende tilladelse. Hos Teknisk Forvaltning kan du også få råd om, hvordan din garage eller carport kan placeres på din byggegrund.

En god ventilation i carporten eller garagen er alfa og omega. Ikke mindst er det vigtigt, hvis garagen er bygget med direkte indgang til dit hus. Der skulle nødigt kunne trække udstødningsgasser ind i boligarealet. Et vindue i “bunden” af garagen er en god investering.

Skal bilen stå tæt ved vejen, eller synes du, det er ideelt at kunne rejse sig fra morgenbordet og stige lige ind i bilen? Løsningen er selvfølgelig afhængig af dine behov og ønsker, men også af mulighederne på grunden.

Hvis du skal have en ny garageport …

Skal du have ny garageport, så forbered dig, før du vælger leverandør. Tag følgende mål af porten. Dem får du brug for, når du skal se løsningsmulighederne.

  • Åbningens bredde
  • Åbningens højde
  • Afstanden mellem åbningen og tagets begyndelse
  • Afstanden mellem åbningen og sidevæggene på begge sider af garageporten

Mest læste artikler