DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

5 gyldne råd til et sildebensparket, der holder i 100 år

Sildebensparket er og bliver en klassiker, når det kommer til gulve. Det skaber et luksuriøst udtryk i boligen, som du kan nyde i mange, mange år - hvis altså du følger disse gyldne råd.

Der findes næppe et mere unikt gulv end sildebensparket. De massive stave, der lægges i et sildebensmønster, skaber masser af liv og dynamik i boligen. Sildebensparket er også et ganske eksklusivt gulv, og derfor skulle det gerne have en lang levetid.

Råd #1: Det betaler sig ikke at spare

Dette råd lyder måske ikke fornuftigt på den korte bane, men det er det på den lange. Vi vil nemlig vove at påstå, at det ikke kan betale sig at spare, når du skal investere i sildebensparket.

Hvorfor? Jo, det er fordi, at kvaliteten har stor betydning for gulvets levetid. Vælger du et billigt gulv, kan du spare penge nu og her. Men på den lange bane vil det ikke kunne betale sig, fordi gulvet ikke vil holde lige så længe.

Priserne for sildebensparket er ikke de billigste på markedet. Til gengæld kan det faktisk holde gennem generationer, hvis stavene er særligt udvalgt og i høj kvalitet.

Råd #2: Få garanti på træstavene

Det er en rigtig stor fordel, hvis du kan få garanti på træstavene og de forskellige behandlinger af dit sildebensparket. Det er en god måde at dække dig ind på, rent økonomisk, og sikre dig at du gør en god investering.

Tjek derfor op på de forskellige firmaers garantier, før du vælger dit nye gulv. Nogle steder kan du få helt op til 30 års garanti på træstavene og 5 år på behandlinger. På den måde har du fremtidssikret dit labre gulv, før du overhovedet har fået det lagt – og det er kun en fordel.

Råd #3: Vælg dit drømmegulv

Der er mange muligheder for at gøre dit sildebensparket til din øjesten. Du kan få gulvet i rigtig mange træsorter og farver, måske også flere end du ved. Der er altså ingen grund til at gå ned på æstetikken eller lade dig nøje. Tværtimod skal du sørge for, at du får dit drømmegulv.

Blandt de populære træsorter finder du ask, eg og røget eg. Faktisk kan du også påvirke udtrykket på dit gulv ved hjælp af forskellige behandlinger. Eksempelvis kan en lud- og sæbebehandling gøre træet lysere og mindre gulligt.

Gulvet kan også forvandles med farvet lak. På den måde kan dit sildebensparket gøres mørkere eller tilføres en smuk, grå nuance.

Råd #4: Efterbehandling fremfor vedligeholdelse

Er du ikke den store fan af årlig vedligeholdelse af den ene eller den anden grund? Så kan du heldigvis slippe for besværet ved at lade gulvet efterbehandle. En efterbehandling sørger for, at dit gulv holder sig stærkt og strålende glansfuldt i lang tid.

Den gode nyhed er, at med visse efterbehandlinger kan du faktisk få et sildebensparket, der er vedligeholdelsesfrit i helt op til 10 år.

Råd #5: Få hjælp til montering – eller gå all in på DIY

Lægning af sildebensparket er langt fra den nemmeste gør-det-selv-opgave. Derfor kræver det altså en dedikeret indsats fra din side, hvis det eksklusive gulv skal forkæle dine fødder i mange år. Men det kan naturligvis lade sig gøre.

Hvis du gerne vil spare besværet, kan du vælge at få monteret gulvet af specialister. Her er du sikker på, at der er styr på detaljerne, og at gulvet ligger, som det skal – ikke bare i den nærmeste fremtid, men også i den fjernere.

Mest læste artikler