Her er de 3 gulvtendenser, du skal holde øje med til boligen

Der venter store forandringer i vores måde at bo på. Se, hvilke tendenser du skal følge, hvis du vil være på forkant med fremtidens gulvtrends.

Håndværker lægger nyt gulv

Der bliver bygget nyt på livet løs, og danskerne begiver sig ud i gør det selv-projekter som aldrig før. I den forbindelse spiller gulvene en stor rolle, men hvilke gulve skal du egentlig vælge, hvis du ikke alene vil have et moderne gulv nu, men også i fremtiden? Det giver gulvvirksomheden Timberman dig svaret på i en pressemeddelelse.

– I hjemmet er gulvet et bærende element, som kan forvandle et rums udtryk og hive boligens værdi op. Det er således ikke bare et ”her og nu-valg”, når der skal vælges nyt gulv, men derimod en investering i din bolig på længere sigt. Derfor vil det også være en god idé at kigge ind i, hvordan de såkaldte firstmovers indretter sig, fordi vi på den måde har mulighed for at give et kvalificeret bud på fremtidens trends og foretage en fornuftig investering, siger Martin Mosegaard fra Timberman.

For at give et kvalificeret bud på netop fremtidens gulvtrends har Timberman allieret sig med trendforsker Kirsten Østergaard Poulsen, og sammen giver de her et indblik i, hvilke tendenser du skal holde øje med, hvis du gerne vil vælge et gulv, som passer ind i fremtidens bolig.

Disse tre tendenser vinder frem

1. Naturen flytter ind

Selvom tanken om et mere roligt liv på landet trækker i mange, vil de fleste ikke gå på kompromis med alle de spændende muligheder i byen. Derfor trækker de naturen ind til byen i stedet. Allerede nu ses flere naturmaterialer i indretningen, men ifølge trendforskeren kommer vi til at se mange flere på længere sigt. Og her er der særligt fokus på trægulvet, der bliver betragtet som et af de absolut vigtigste naturelementer i boligen.

2. Kvalitet og bæredygtighed

I en tid med klimaforandringer forudser trendforskeren, at forbrugsfesten stilner af, mens flere og flere går forrest med de simple valg, der vidner om høj kvalitet og lang holdbarhed. Danskerne kommer altså til at indrette med materialer med lang levetid, holdbarhed og med godt håndværk. 

3. Downsizing og multifunktionalitet

Downsizing fra store til små boliger er en upcoming trend, og det vil forandre brugen af rummene i hjemmet, som fremover i langt højere grad skal omfavne forskellige aktiviteter. Det kommer blandt andet til at afspejle sig i valget af materialer, som i de multifunktionelle rum skal være hårdføre og ikke mindst kræve minimalt vedligehold og rengøring.

Mest læste artikler