DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Luftrensende trægulv uden vedligeholdelse

Lauzon er et trægulv med en form for fotosyntese, der aktiveres af lys og luftbevægelse og automatisk renser luften og forbedrer indeklimaet. Gulvet kræver ingen former for vedligeholdelse, og så er der hele 30 års garanti på lakken!

Nyheden ligger gemt i overfladen på de canadiske trægulve af mærket Lauzon. Overfladebehandlingen indeholder nemlig det naturlige mineral titaniumdioxid, som kan nedbryde mange af luftens sundhedsskadelige partikler og omdanne dem til uskadeligt vand og kuldioxid (CO2). Processen kræver blot lys og bevægelse i luften, og den minder derfor på mange måder om planternes fotosyntese.

Img1 Arabesque 152kb
Lauzon Flooring: Arabesque. Ambiance. Tempo. Hard Maple.
Miljørigtig overfladebehandling

Titaniumdioxid fungerer som katalysator i en proces, der bruger energien fra lyset til at nedbryde indåndingsluftens indhold af de forurenende NOx-gasser, der primært stammer fra bilernes udstødning.

Denne specielle fotokatalytiske egenskab blev opdaget første gang tilbage i 1972 på Universitetet i Tokyo, og i 2002 blev en videreudvikling af teknologien nomineret til Nobel-prisen i kemi. I dag er titaniumdioxid ved at få det kommercielle gennembrud på verdensplan inden for innovative og aktive miljørigtige overfladebehandlinger.

Img2 Moorland 156kb
Lauzon Flooring: Moorland. Designer. Estate. White Oak.
Ren genialitet

Lauzon er den første trægulvsproducent i verden, der integrerer denne teknologi i produkterne, og ’Pure Genius’ er det navn, som Lauzon har givet overfladebehandlingen. ’Pure Genius’ er testet i uafhængige europæiske og nordamerikanske speciallaboratorier for at dokumentere teknologiens ydeevne og effektivitet. Resultaterne viser, at luften inde i boligen efter 30 dage kan blive op til 85 procent renere, og at ’Pure Genius’ virker uden tab af ydeevne, så længe overfladen bevares intakt. Resultaterne viser også, at Pure Genius bidrager til at reducere lugtgener og til at nedbryde og bekæmpe bakterier, virusser og svampe.

Img3 Estatenaturalwhiteoak 169kb
Lauzon Flooring: Natural. Designer. Estate. White Oak.
Naturlig glans

Ud over den luftrensende effekt fra ’Pure Genius’ har Lauzon-gulvene også den unikke Titanium-finish, der giver en uovertruffen naturlig glans. Titanium-finish tilfører også træet en helt ekstraordinær evne til at absorbere selv de hårdeste påvirkninger uden revnedannelse og giver en enestående beskyttelse mod slid og slag. De mange kvaliteter ved Titanium-finish bevirker, at gulvene har en ekstrem lang holdbarhed og blot bliver smukkere og smukkere med årene. Derfor er der hele 30 års garanti på gulvene og ingen former for vedligeholdelse.

Img4 Silenzioredoak 144kb
Lauzon Flooring: Silenzio. Ambiance. Tempo. Red Oak.
Bredt sortiment

Lauzon tilbyder et meget bredt sortiment af trægulve i en række forskellige træsorter og stilarter. Alle gulvene er opbygget med et tykt slidlag i massivt hårdt træ, og de er konstrueret, så formstabiliteten er maksimal, og gulvene tåler gulvvarme. De er fremstillet uden opløsningsmidler, flygtige organiske midler og formaldehyd, og produktionen sker i overensstemmelse med principperne for bæredygtig skovforvaltning og overholder de højeste miljøstandarder.

Img5 Sonomaserenitywhiteoak 140kb
Lauzon Flooring: Serenity. Designer. Sonoma. White Oak.

Som noget helt nyt kan også nævnes Lauzon Room Visualizer, som kan genskabe et helt rum med gulve, så kunden har mulighed for at se forskellige løsninger i sit eget hjem.

Lauzon importeres og markedsføres i Danmark af firmaet Stonetreatment A/S i Vallensbæk, og gulvene forhandles landet over gennem førende byggemarkeder, tømmerhandlere og gulvbutikker.

Læs mere om Trægulvsspecialisten og Lauzon-gulvene her.

Mest læste artikler