Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder er det dog lykkedes. Se hvor i landet, de gennemsnitlig største rabatter på villaer er opnået i 2019.

hus set fra luften

Tidligere har det ofte været mere reglen end undtagelsen, at der blev givet et nedslag i prisen, når handlen med villaer skulle falde på plads.

Men sådan er det ikke nødvendigvis mere. 2019 var endnu et godt år på boligmarkedet, og i takt med den stigende efterspørgsel på huse er det også blevet sværere at forhandle sig frem til rabat i handelen.

Læs også: Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige procentdel, som villakøberne har fået i rabat, generelt er blevet mindre i 2019. Samlet set er det kun i 19 kommuner, at der er forhandlet mere end fem procent af udbudsprisen. I 2018 var det tilfældet i 34 kommuner.

I 2019 var det Læsø Kommune, der toppede listen over de procentvise største rabatter. Her har køberne i gennemsnit forhandlet sig frem til et nedslag på 7,3 procent af udbudsprisen.

Fuldt blus på hushandler

I 2018 var højdespringeren Langeland Kommune, hvor køberne dengang fik en gennemsnitlig rabat på 9,4 procent af udbudsprisen. I 2019 ligger samme kommune fortsat i toppen i opgørelsen, nemlig som nummer tre. Men i hele 2019 er det kun lykkedes køberne at forhandle sig frem til et gennemsnitligt nedslag på 7,0 procent af udbudsprisen.

-Det passer fint i tråd med det generelle billede, som vi har set i 2019. Det har været et år med fuldt blus på hushandlerne. Priserne er steget, og i takt med den øgede efterspørgsel er det også blevet mere vanskeligt for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen, og det nedslag, som gives, er mindre.Tidligere har vi primært oplevet den tendens i de store byer, men i 2019 spredte den øgede handelsaktivitet sig for alvor også til yderområderne i Danmark, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udover Læsø Kommune finder vi Lolland og Langeland kommuner på anden- og tredjepladsen over områder, hvor der i 2019 er givet de procentvise største rabatter. Her er der rabatter på henholdsvis 7,1 og 7,0 procent af udbudsprisen.

Omvendt er det kommunerne Egedal, Albertslund og Favrskov kommuner, der ligger i den anden ende af skalaen. Her blev der ved villahandlerne i 2019 givet en gennemsnitlig rabat på mellem 2,0 og 2,3 procent af udbudsprisen.

På landsplan blev der i gennemsnit givet 3,6 procent i rabat på villahandlerne i 2019.

Mest læste artikler