11 gode grunde til aldrig mere at smide brødclips ud

De ligger altid og flyder - de små brødclips, som producenterne forsyner brødposerne med. Det er der ingen grund til, for de er geniale til mange små hemmelige formål over alt i hjemmet. 

Brødclips? Dataclips? Poselukkere?

Kært barn har mange navne, fristes man til at sige. Det er bare ikke rigtigt tilfældet med denne lille anonyme rekvisit i hverdagskøkkenet. En grundig rundspørge på redaktionen resulterede ikke i noget sandsynligt bud på et officielt navn til disse poselukkere, som vi alle kender, men aldrig snakker om. 

Lad os forsøgsvis kalde dem for brødclips. Det hedder de i den engelsktalende verden, så det kan de lige så godt også hedde her i takt med, at de langsomt begynder at vinde den anerkendelse, der tilkommer dem. 

For disse små brødclips med datostempel på kan faktisk være en praktisk hjælper i mange små ting i hverdagen. De sigter alle på den ene eller den anden måde mod at skabe større orden og overskuelighed i hverdagen.

Her er 11 smarte bud på, hvad disse anonyme brødclips kan bruges til – ud over til at lukke brødposer med. 

1. Holde styr på ledninger med brødclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hvor er det lige, hvilken ledning hører til? Få styr på ormegården af ledninger med datoclips. De findes i mange forskellige farver og udformninger. Det kan du udnytte i ordenens hellige sag.  

2. Hold tapen tilgængelig med brødclips

 
Foto: Crazy Russian Hacker  

Slut med at bruge evigheder på at finde enden på taperullen. Anbring fremover altid en brødclips i enden, så skal du ikke længere bruge evigheder og knække negle, inden du kan komme i gang med at bruge tapen til sit egentlige formål

3. Hold styr på elastikker

 
Foto: ecogreenlove.com  

Så løber elastikkerne ingen vegne. 

4. Samle ledningerne til høretelefonerne

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hvis brødclips før er kommet til ære og værdighed, så er det på grund af dette simple hack. Åbningen i brødclips er tilpas åben og tilpas smal til, at ledningen kan vikles omkring så let som ingenting. 

5. Reparér klipklappere med poselukkere

Foto: Thai Tricks  

Der er sikkert mange, der har måttet smide et par klipklappere ud, fordi tåclipsen er gået i stykker. Med en brødclip kan du sørge for at holde fast på skoens overstykke i langt længerre tid. Dette trick egner sig fortrinligt til, når hullet i sandalen har udvidet sig så meget, at ovestykkets gummi kan gå lige igennem. 

6. Skil vinene ad

Foto: ecogreenlove.com  

Er der mange forskellige vine på bordet, når du har gæster dehjemme, eller er du måske i gang med en vinsmagning? Brødclipsene kan hjælpe dig med at skelne Bordeaux’en fra Bourgognen.

7. Gå krea-amok med brødclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Dekorér brødclipsene og brug dem for eksempel til indpakningen af slikket til børnefødselsdagen.

8. Hold styr på hårclips

 
Foto: ecogreenlove.com  

Hårelastikker ligger altid og flyver allevegne. Det gør de ikke længere, hvis brødclipsene kommer til deres ret!

9. Hold styr på tie twisters

 
Foto: ecogreenlove.com  

Disse to rekvisitter er egentlig i famillie med hinanden. Tie Twisters (som lillesøsteren hedder på engelsk) kan i sig selv være vanskelige at holde styr på, men ikke lægnere når brødclipsen hapser dem. 

10. Brug brødclips som garntrisse

 
Foto: ecogreenlove.com  

Vil du gerne holde styr på små garnrester? Eller måske lave dit eget rejse-kit med stoppegarn, når du skal ud at rejse? Så finde du ingen bedre garntrisse end en brødclip. 

11. Hold styr på dine nøgler

 
Foto: ecogreenlove.com  

En lille brødclips i den udstandsede del af dine forskellige nøgle kan hjælpe dig med at huske på, hvad dine mange forskellige nøgler skal bruges til. 

Mest læste artikler