6 alternative måder at bruge justerbare brusestænger på

Justerbare stænger er smarte og kan bruges til meget andet end blot gardiner og bruseforhæng.

Fleksible løsninger til hjemmet

Justerbare bruse- og gardinstænger, der sidder i spænd, er smarte, fordi de kan passe ind næsten hvor som helst, og du slipper for at bore huller i væggene. 

Men faktisk kan de smarte teleskopstænger også bruges til mange andre ting i hjemmet – vi har fundet 6 smarte hacks, som du kan bruge dem til derhjemme, og ellers er det kun fantasien, der sætter grænser.

1. Hold orden i skufferne

Hvis stængerne kan passe ned i dine køkkenskuffer, kan du holde orden på låg til plastikbøtter og lignende med dem. Sæt dem i spænd, og brug dem til at opdele skufferne i mindre sektioner, så det hele bliver på sin plads. Tricket kan selvfølgelig også bruges i andre skuffer, hvis du gerne vil holde noget adskilt. 

2. Fleksibelt garderobeskab

De justerbare stænger kan også bruges i garderobeskabe, hvis du gerne vil have nogle flere stænger til ophæng – husk dog at være opmærksom på vægten, så de ikke falder ned. 

Men f.eks. til børns garderober er de smarte, da børnene vokser og derfor vil have skiftende behov. Med stængerne kan du skræddersy garderoben, så det hele tiden er perfekt indrettet. 

3. Styr på sprayflaskerne

Har du op til flere sprayflasker, f.eks. vinduesrens, blomsterforstøver og flere til, så kan du bruge teleskopstængerne til at hænge dem op. 

Du kan hænge stangen op under køkkenvasken, i rengøringsskabet eller andre steder, og så hænger du blot sprayflasken op, så den hviler på stangen med håndtaget på den ene side. På den måde er der orden i dem, og så er der mere plads i bunden af skabet. 

4. Hængende have

Vil du gerne have en lille indendørs urtehave, så kan du hænge en teleskopstang op i f.eks. en vindueskarm i køkkenet og hænge planterne op med altanophæng til enkelte blomsterkrukker. 

Det giver en flot effekt, og så har du urterne lige ved hånden, når du laver mad. Vil du bare gerne have en række grønne planter eller blomster, kan du selvfølgelig også nemt gøre det. 

5. Midlertidigt gitter

Har du kæledyr eller små børn, der helst ikke må løbe for meget omkring, kan du bruge stængerne til at sætte i spænd mellem væggene og på den måde lave en slags gitter. Du skal bruge nogle stykker, som sidder med lidt mellemrum, og så er der styr på både mindre børn og kæledyr, så de ikke kommer til skade eller laver ballade. 

6. Skjul kattebakken

Kattebakken er sjældent et kønt syn, men hvis du har en stang og lidt stof, kan du let gemme den af vejen. Først skal du finde et sted, hvor kattebakken kan stå – et lille hulrum, f.eks. et skab i den rigtige højde eller lignende. Er der en låge for, skal den af, så katten har fri adgang til kattebakken. 

Lav et par små gardiner, og sæt dem på stangen, som du så sætter i spænd i skabet, så gardinerne kan trækkes for som et lille forhæng. 

På den måde er kattebakken gemt lidt af vejen, men katten kan stadig gå derind, når den har brug for det. Er det et nyt tiltag, skal katten muligvis trænes til at bruge kattebakken det nye sted, men det kommer an på katten.

Kilde: SF Globe

Mest læste artikler