8 ting du også kan bruge kattegrus til

Kattegrus har overraskende mange gode egenskaber, og kan bruges til at løse en masse småopgaver rundt i huset.

Brug kattegrus i hjemmet

Kattegrus er selvfølgelig først og fremmest til kattebakken, men faktisk har gruset også andre gode egenskaber og kan bruges til en masse forskellige ting i hjemmet. Her er 8 ting, som du også kan bruge kattegrus til derhjemme.

1. Planter og havearbejde

Når du planter blomster, småbuske og andre planter, kan du blande jorden med lige dele kattegrus for at holde jorden godt fugtig. Det kan f.eks. bruges til at plante små bonsaitræer i krukker, da de har brug for en særlig type jord. Kattegruset kan også bruges til at holde snegle og lignende væk fra planterne i haven ved at drysse det i en ring om planten.

2. Ildelugtende sko

Sko kan som bekendt godt lugte af, ja, sure tæer, men det kan du komme til livs med kattegrus. Find et par nylonstrømper eller -strømpebukser frem og hæld et par deciliter kattegrus i hver strømpe; bind herefter en knude i enden, og så kan du lægge dem ned i skoene natten over, så de kan absorbere fugt og dårlig lugt.

3. Opbevaring af udstyr

Når du gemmer telt og andet udendørsgrej af vejen om vinteren, kan det godt få en lidt hengemt lugt. Fyld en gammel sok med kattegrus, slå en knude på den, og læg den sammen med det udstyr, du gemmer af vejen. Det opsuger fugten og sørger for, at tingene ikke kommer til at lugte.

Tricket kan også bruges til kufferter, jakker, skibukser eller andet, som bliver gemt væk alt efter sæsonen.

4. Fast grund under dækkene

Hvis du skulle være så uheldig, at bilen sidder fast i en snedrive, er det en god idé at have en pose kattegrus i bagagerummet.

Gruset kan nemlig bruges til at få “fodfæste” igen. Drys blot kattegrus foran og bagved dækkene, så dækkene har noget at tage fat i. Tricket kan også afprøves med mudder og lignende omstændigheder.

5. Hold skadedyrene ude af huset og væk fra plænen

Skadedyr såsom mus, rotter og muldvarpe er ikke så glade for hverken teksturen eller lugten af kattegrus, så det kan du udnytte til at skræmme dem væk fra dit hjem.

Efter sigende skulle det hjælpe at hælde kattegrus ind i musehuller, og du kan også hælde det langs væggene nede i kælderen for at holde dem ude. Kattegruset tager også lugten, hvis der er museefterladenskaber i hullerne eller lignende.

Har du muldvarpe i plænen, kan du hælde kattegrus i deres tunneller for at afskrække dem.

6. Tørring af blomster

Skal du tørre blomster, kan du benytte kattegrus til formålet. Find en lufttæt beholder, hvor der er plads til blomsterne uden at skulle klippe af dem, og hæld et lag kattegrus i (2,5-3 cm). Placer blomsterne i beholderen, dæk dem med et let lag kattegrus, og forsegl beholderen.

Opbevar beholderen et mørkt, tørt sted og tjek op på dem efter 3-5 dage. Processen kan tage op til 7-10 dage, afhængigt af de valgte blomster.

7. Velduftende skraldespande

Velduftende er måske så meget sagt, men kattegrus kan i hvert fald bruges til at friske skraldespande og lignende op, ved med jævne mellemrum at hælde et par spiseskefulde af det i bunden af spanden.

8. Udendørs askebæger

Udendørs askebægre er ofte fyldt med sand eller grus, men her kan kattegrus også bruges. Det holder lugten af cigaretter under kontrol og kan nemt fjernes igen med en lille skovl eller lignende.

Kilde: Petslady.com

Mest læste artikler