Alternativ brug af plastikposer

De fleste har rigtig mange plastikposer i overskud derhjemme, og der findes heldigvis en lang række måder, hvorpå man kan bruge poserne, så de ikke går til spilde.

10 alternative måder, du kan bruge plastikposer på

Genbrug plastikposerne

Ifølge Plastindustrien i Danmark bruger danskerne hvert år 460 millioner plastikposer. Det svarer til cirka 85 poser pr. dansker eller 1,5 % af det samlede plastforbrug i hele landet. Det er meget plastik, og det er derfor vigtigt, at man som forbruger sørger for at få brugt plastikposen så meget som overhovedet muligt.

Det er der heldigvis flere forskellige måder at gøre på. De fleste af os bruger poserne, når vi handler ind, og til sidst bliver de som regel brugt som affaldsposer.

1. Beskyt frugten

I det sene efterår kan du med fordel binde plastikposten rundt om frugt, der er lige ved at være modent. På den måde sikrer du, at der ikke går insekter i frugten, samt at den ikke bliver ramt af frost og kulde.

2. Luk malerspanden

Hvis du har haft malerpenslen fremme, så kan det være en rigtig god idé at placere plastikposen over spanden, før du sætter låget på. På den måde vil snavs og gammel maling på lågets underside ikke falde ned i spandens maling.

3. Hold bukserne rene

Når du skal i haven, vil man helst gerne undgå, at der kommer jord og græs på bukserne. Klip huller i et par plastikposer, og brug dem som knæbeskyttere, når du er i haven.

4. Spar tid, når vejret er dårligt

Har de lovet sne? Så kan du binde plastikposer rundt om bilens sidespejle, så du ikke behøver at skrabe is af, inden du skal på arbejde.

5. Beskyt indhold i pakker

Skal du sende noget med posten i form af en større pakke, så er det altid en god idé at sikre, at det, du sender, ikke går i stykker. Det kan du gøre ved at pakke tingene ind i adskillige plastikposer.

6. Lav puder

Du kan også proppe et pudebetræk med plastikposer, og voilá! Så har du dig en udmærket pyntepude.

7. Brug en pose, når du maler

Hvis du skal i gang med at male, så kan du også sætte en plastikpose henover bakken, der skal hældes maling. På den måde er det langt nemmere at gøre rent efterfølgende. Så kan posen nemlig bare smides ud.

8. Lav en drage

Med lidt snor og nogle pinde, er det også muligt at lave en god gammeldags drage ved hjælp af en plastikpose. Der findes et utal af guides på nettet til, hvordan det kan gøres på den nemmeste måde.

9. Beklæd bøjlerne

Hvis du er en anelse irriteret over, at tøjet bliver ved med at falde ned fra bøjlerne i skabet, så kan du beklæbe dem med plastikposer. På den måde vil tøjet ikke længere ryge helt så let af.

10. Lav en kurv

Hvis du er ekstra kreativ, så kan du faktisk også lave en udmærket kurv ud af gamle plastikposer. Det er sågar også muligt at lave sandaler.

Kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste, du skal sørge for, er at indlevere plastikposerne til genbrug, når du ikke længere skal bruge dem. Det er vigtigt at gøre, så man på den måde undgår, at plastikposer og andet affald flyder i naturen.

Mest læste artikler