De bedste og dummeste steder at gemme husnøglen

Gemmer du din husnøgle det rigtige sted? Eller kan tyven finde nøglen hurtigere end dig? Her er de allerværste steder at gemme nøglen og 6 gemmesteder, som tyven aldrig gætter. 

Her skal du gemme din nøgle

Hvor ligger din ekstranøgle til huset? Og er det lige så let for tyven at finde den, som det er for dig?

Det er vigtigt at få styr på den ting. For hvis tyven finder nøglen og stjæler dit bohave uden tegn på indbrud, så er det bare simpelt tyveri og ikke indbrud. Det har desværre meget stor betydning for forsikringen. Pludselig kan du nemlig ikke få erstatning for tyveri af for eksempel penge, smykker og værdipapirer.

Ifølge Bolius’ ekspert på området, Tine R. Sode, er dette de 5 værste gemmesteder for din nøgle.

  1. Nede under dørmåtten.
  2. Inde under en krukke.
  3. Oppe ovenpå en lampe.
  4. I en snor inde bag brevsprækken eller i postkassen.
  5. Ved et vindue på eller under sålbænken ikke så langt væk fra hoveddøren.

Inspiration fra Geocaching

Det kunne jo være, at tyvene også læser idenyt. Derfor vi vil helst ikke dele alt for mange fikse ideer til nøgle-gemmesteder. Vi vil derimod gerne henlede opmærksomhed på et helt bestemt fællesskab af mennesker, hvor man selv kan gå på rov efter geniale gemmeideer.

Geocaching er et verdensomspændende hobby, hvor folk gemmer såkaldte caches ude i naturen, som andre folk så skal finde og logge med deres GPS. Her kender fantasien ingen grænser.

Vi har derfor fundet 7 snedige gemmesteder fra Geocaching-verdenen – ud af de tusindvis, der findes derude.

1. Nøglen under stenen

Det bedste trick er naturligvis at have en ekstranøgle liggende hos naboen eller et andet sted i nabolaget. Det er dog ikke alle, der orker at ulejlige naboer og venner – den nøgle skal bare være der MED DET SAMME!

Vil du udmanøvrere tyven, så er det nødvendigt at tage mere udspekulerede metoder i brug. En tætsluttende lille plastidåse med en natursten limet oven på – den gætter Bjørnebanden ikke, medmindre én af dem har Geocaching som hobby.

2. Fuglebrættet

Tyven tænker nok ikke, at nøglen ligger på fuglebrættet. Der kunne jo være en skade, der fløj af sted med nøglen. Med dette specialdesignede fuglehus med indbygget rørpost er nøglen dog sikkert forvaret og bevogtet af årvågne musvitter og gråspurve.

Se hele konstruktionen her.

3. Ampullen i pillen

Har du en betonpille eller en træpæl et sted på din grund, så er der ingen langfinger, der lægger mærke til det rustne skruehoved, der sidder i pillen.

Herinde i det udborede hul kan du gemme en lille vandtæt ampul i en størrelse, der lige akkurat levner plads til din hoveddørsnøgle. Den slags kan fås over nettet til 15-20 kroner stykket.

4. Træstubben

Udhulede træstubbe er også et stort slagnummer blandt geocachere. Det kan både være én, man køber pr. postordre på nettet; eller én, man selv indretter til formålet.

Det kan også være udhulede kviste, som man kan gemme sin en lille nøglecontainer i. Dem har vi set på nettet til 44 kroner og 4 øre. Stik den ind i et træ et sted. Den nøgle er der med sikkerhed ingen, der opdager.

5. Mursten i blomsterskum

Ligger der en mursten, der ligger og flyder på din grund, så er der ingen tyveknægt, der tænker, at det er adgangstegnet til dit hus. Murstenen her på billedet er lavet i det skummateriale, som blomsterdekoratører bruger, når de skal lave blomsteropsatser (Oasis). Med lidt maling og et hulrum er murstenen mere sikker end Fort Knox.

6. Attrap i hegnet

Har du et jernrør i hegnet omkring dit hus, så kan du bygge en attrap-forlængning på og gemme nøglen der.

6. Nøglen i fuglereden

Du kan også altid flette en fuglerede og gemme den af vejen i et træ eller en busk. Så er det højst en ræv eller en anden æggetyv, der løber af med din nøgle.

Mest læste artikler