De bedste tricks til huset i 2016

Tips og tricks, der kan lette livet i hjemmet, er kernestof på idényt. Her er syv af de allerbedste husholdningstricks fra 2016 - og fem helt nye oveni. 

De 12 bedste husholdningstricks fra 2016

Her er nogle af de bedste tricks fra 2016: Hullet i pastaskeen; mønten i fryseren, sprayflaskerne i skabet; lugtfjerner-tricket til madrassen og mange flere.

1. Mønten i fryseren

Er du væk nogle dage eller mere, og vil du gerne sikre dig, at fryseren ikke har været ude af drift, mens du har været væk? Læg en mønt oven på en kop med frossen vand. Hvis mønten ligger på bunden af den tilfrosne kop, når du kommer hjem, så er det et bevis på, at der har været strømsvigt. 

Læs mere om tricket med mønten i fryseren her. 

2. Ordne ledninger med brødklemme

Smid ikke den lille plastikdims væk, som du bruger til at lukke brødposer. Den kan hjælpe med at få styr på dine ledninger.

3. Hullet i pastaskeen

Hullet i pastaskeen har en overraskende funktion. Den bruges til at afmåle, hvor meget pasta, der skal bruges til én portion. 

Læs mere om hullet i pastaskeen.

4. Få styr på sprayflaskerne

En tværstang i den øverste del af skabet under køkkenvasken er en enkel, men meget praktisk idé. På denne måde kan man bruge noget af den tomme plads, der ofte gemmer sig i toppen af køkkenvaskskabet.

Kilde: Popsugar 

5. Åbne vinflasker med skruer

Er der ikke en proptrækker i miles omkreds, når der skal vin på bordet? Brug en nøgle!

Se video, der viser, hvordan du åbner vinflasker med en nøgle.

6. Skær brødskiver, uden at brødet smuldrer

Det kan være vanskeligt at skære en fin brødskive i et luftigt franskbrød. Vend brødet om og skær fra bund mod top. 

Kilde: Imgur

7. Bind knuder op uden besvær

Bind knuder op ved først at rulle den løse ende rundt så mange gange som muligt. Derefter skubbes denne ende gennem knuden – nemt!

Kilde: Imgur

8.  Udsten kirsebær med en flaske

Læg kirsebærret oven på en drikkeflaskes mund. Pres en spisepind igennem kirsebærret På den måde vil kirsebærret havne i bunden af flasken, og kirsebærret vil være lige til at spise

Se, hvordan du udstener kirsebær med en flaske og en spisepind

9. Gør madrassen lugtfri med bagepulver

Fjern alt fra madrassen. Strø bagepulver ud over den. Lad begpulveret ligge en halv times tid. Sug det derefter op med støvsugeren. Det vil i det fleste tilfælde fjerne det meste af ildelugten fra madrassen.

Se mere om tricket til at fjerne dårlig lugt fra madrassen med bagepulver. 

11. Hold styr på dine manualer

Gør det til en vane altid at hente manualen hos producenten til nye elektriske apparater umiddelbart efter du har købt dem. I dag vil du stort set altid kunne finde du dem på producentens hjemmeside. Læg filen over på en harddisk eller på dit Google Drive. På denne måde skal du ikke bruge timer på at lede alle dine skuffer og mapper igennem, når du en skønne dag får brug for at kigge i manualen. 

Kilde: Imgur

12. Vand planter med isklumper

Overvanding er en hyppig årsag til, at stueplanter går til. Dette kan at vande med isklumper. Læg i stedet det rette antal isterninger oven på jorden i potteplanten. Lad isterningerne smelte langsomt. På den måde vil du meget lettere kunne kontrollere, at planten ikke kommer til at søbe i vand, og at vandet ikke løber over og ud over dine møbler

Læs mere om, hvordan du kan vande dine planter med isterninger. 

Mest læste artikler