Genialt trick: Det skal du gøre når støvsugeren ikke suger

Er din støvsuger begyndt at suge dårligt, eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give den et indvendigt tjek. Se hvordan, og få 6 gode tips til vedligeholdelse af støvsugeren her. 

støvsuger uden sug i

Hvis din støvsuger suger dårligt, kan det tyde på at noget er galt. Der kan dog være mange grunde til, at maskinen skranter – og ofte er problemet let at fikse. Før du smider en fuldt funktionel maskine ud, er det derfor en god idé at vide, hvad du bør kigge efter.

Se med her, hvor Elgigantens ekspert på støvsugere og rengøringsprodukter, Torben Førsterling, giver 6 gode råd til at forlænge støvsugerens levetid. 

To typiske problemer

– Hvis støvsugeren suger dårligt, skyldes det som regel at filteret er tilstoppet og blokerer luftstrømmene i støvsugeren. Støvsugeren holder som regel længere, når den bliver behandlet pænt og hvis du husker at skifte filteret jævnligt. Gerne en gang om året eller ved behov, siger Torben Førsterling i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at filterets opgave er at rense luften der kommer ind i støvsugeren for støvpartikler, og efter noget tid vil filteret blive beskidt og fyldt. Når filteret bliver stoppet, så kommer luften ikke igennem som den skal. Det kan ødelægge motoren, hvis den ikke får tilstrækkeligt med luft til at blive nedkølet.

– Det gælder også for støvsugerposer. Hvis støvsugeren arbejder og luften ikke kommer igennem den stopfyldte pose, så kan den blive varm, understreger Torben Førsterling. 

6 tips til vedligehold af din støvsuger

  • Udskift regelmæssigt filteret

  • Udskift støvsugerposen før den bliver fyldt – ikke efter

  • Benyt helst et mundstykke designet til hårde overflader, når du støvsuger trægulve og lignende.

  • Undgå at støvsugeren vælter rundt på hovedet eller støder ind i vægge og møbler

  • Undgå at trække støvsugeren rundt i slangen og undgå at strække ledningen. Brug i stedet stikkontakter i hvert rum i takt med at du bevæger dig rundt

  • Brug indstillingerne på støvsugeren så du får den rigtige ydelse afhængig af, om du støvsuger trægulve, tæpper eller møbler

Mest læste artikler