5 ting, du ikke vidste, du kunne bruge neglelak til

5 geniale hacks med neglelak, der ikke handler om fine fingernegle eller løbende strømpebukser.

Neglelak er ikke kun for kvinder

Mange kvinder er neglelakfans – ikke bare fordi det pifter neglene op med en frisk rød farve, men fordi neglelak kan stoppe et par løbende strømpebukser. Et trick de fleste kvinder nok kender til.

Men neglelak kan meget meget end at agere strømpebåndsreder og pifte fingrene op. Du får 5 af de bedste tips lige her.

1. Genbrug konvolutten

Selvom e-mails, e-boks og sociale medier efterhånden har overtaget al kommunikation i det ganske danske land, kan man stadig komme ud for at skulle sende et godt gammeldags brev nu og da. 

Og hvem har ikke prøvet at forsegle kuverten med spyt og et fast klem med hænderne, for så at opdage, at side to af brevet stadig ligger på bordet ved siden af.

Åbn trygt brevet igen – put det glemte i kuverten og put neglelak langs kanten af kuvertens åbning. Neglelakken virker som lim, så med lakken på er kuverten så god som ny.

2. Lak på tændstikken

Havelys, fakler og små lanterner er et hit på de danske terrasser og altaner som den perfekte hyggeskaber til en sommeraften. 

Men lysene skal jo også tændes og til det er en pakke tændstikker god at have i nærheden. Lige indtil det øjeblik, hvor regnen skyller over landet og efterlader gennemblødte hynder – og tændstikæsker.

Og det er her, at neglelakken kommer ind i billedet. For en tændstik dyppet i neglaksflasken kan holde sig tør i alt slags vejr. Så dyp hver enkel tændstik i flasken, lad stikkerne tørre og put dem tilbage i æsken.

Nu har du en æske tændstikker, der kan holde til det danske vejr – og stadig klare at tænde lyset i lanternen til en grillaften. Smart.

3. Sæt ild i bålet

Vi bliver lige ved det med det brændbare. For rent faktisk kan neglelak snildt gøre det ud for en god lighter.

En klat af lakken på noget træ er det perfekte fundament for et godt bål. Stryg en (neglelakdyppet) tændstik, sæt ild til træet – og så kan du godt finde snobrødspindene frem. 

4. Hjælp til sytråden

Hvorfor øjet på en nål skal være så lille, er svært at forstå. Efter to mislykkedes forsøg er tråden så ødelagt, at uanset hvor meget du slikker på den, kan den ikke blive spids nok til at få gennem nåleøjet.

Men: neglelak! Put lille klat neglelak på trådens spids – og voila. Så stryger tråden gennem nåleøjet nemmere end nogensinde før.

5. Snørebåndsredningen

Et snørebånd der flosser i enden er et ofte opstået problem på et par sko. Men lidt neglelak på enderne vil virke som lim og få stoppet enhver løsluppen tråd på snørebåndet.

Skal snørebåndet genbruges på par andre sko gør neglelakken på enderne det også meget nemmere at få båndet gennem de små huller på skoene. 

Kilde: Neswner

Mest læste artikler