Sådan fylder du hullerne i et malet gulv

Et malet gulv "sladrer". Hvis der er huller eller hakker, bliver de ekstra tydelige. Her skæmmer bor efter borebiller. Men hullerne kan nemt gøres usynlige med spartelmasse og maling. Det er bare om at få det gjort.

Spartelmasse og maling til malet gulv

At male gulvet i soveværelset eller ungernes værelse kan være en spændende måde at  forny boligen på. Men inden du maler, så skal du tjekke, at underlaget er optimalt for et god resultat.

Her er det huller efter borebiller, der skæmmer gulvet. Men hullerne kan nemt gøres usynlige med spartelmasse og maling. Med lidt knofedt, den rigtige “opskrift” og en god spartelmasse, får du et fejlfrit gulv.

Læs også: Borebiller – bekæmpelse og forebyggelse af det lille skadedyr

Det skal du bruge

  • Spartel
  • Spartelmasse
  • Slibemaskine
  • Støvsuger

Sådan gør du

1. Udfyld huller med spartelmasse

Skur gulvet med en stiv børste. Støvsug grundigt. Nu fyldes alle huller med spartelmasse: Pres lidt spartelmasse ud på gulvet og fordel den med spartlen på langs af gulvbrædderne. Sørg for at fjerne overskydende masse med spartlen, før massen tørrer. Lad tørre i 24 timer.

Spartelmasse påføres malet gulv.

2. Slib efter med slibemaskine

Nu skal områderne, der er spartlet, slibes med en slibemaskine. Begynd med korn 60-80, siden 120 og afslut med korn 150. Det tager lidt tid, men det betaler sig i den sidste ende.

Slibning af spartlet gulv.

3. Støvsug grundigt efter slibning

Støvsug grundigt, så al spartelmasse er væk og ikke kan sætte sig i malingen. Støvsug gerne af flere omgange, så alt støv har nået at lægge sig. Giv til sidst gulvet en tur med en hårdt opvredet klud og lad tørre.

Støvsugning af spartlet og slebet gulv inden maling.

4. Mal med samme nuance

Nu er dit gulv klar til at blive malet. Er der tale om en reparation af et allerede malet gulv, er det vigtig, at du maler med nøjagtig samme nuance som tidligere.

Maling af spartlet gulv.

Mest læste artikler