Snestorm kan blive en dyr affære: Sådan sikrer du huset

Vintervejr med storm og sne kan hurtigt koste mange penge, hvis man ikke stormsikrer huset. Se her, hvad du skal huske, inden stormen rammer.

Hus med istapper

December er startet ud med vildt vintervejr og bidende kulde, og selvom vi helst vil sidde inde i varmen, så er der nogle ting, som du skal huske, før vejrudsigten melder snestorm. Det skriver Ritzau.

Tal fra Alm. Brand viser, at særligt Midt- og Nordjylland har været hårdt ramt af vinterstorme de sidste 10 år. Uanset om du bor i Nordjylland eller i resten af landet, kan det imidlertid betale sig at gennemgå huset, inden vintermånederne for alvor begynder. Stormvejr er ifølge Alm. Brand den største årsag til vejrsskader, og det er vigtigt at tage sine forholdsregler, FØR snestormen rammer landet.

– Når stormen først raser, er det vigtigste råd at blive indendørs, så man ikke kommer til skade. Man er dog bedst stillet, hvis man kan nå at gennemsøge huset fra kælder til kvist, så man kan være sikker på, at tagstenene ligger som de skal, og om der er revner eller andre utætheder i husets tag eller mure, siger Jesper Olsen, skadechef i Alm. Brand.

Sådan sikrer du huset

  • Gennemgå dit tag inden vinterstormen. Løse tagsten og tagrender skal sikres, og skorstenen bør også have et eftersyn.
  • Tjek, om træer og grene i nærheden af dit hus og udhus er stærke nok til at kunne modstå det ruskende vintervejr. Grene, som falder ned er en hyppig årsag til tagskader. Fjern rådne og løse grene, der endnu ikke er faldet ned.
  • Pak trampolinen væk, eller vend den på hovedet, så vinden ikke kan få fat i den. Vær opmærksom på andre løse ting i haven, da selv en campingvogn kan flyve, hvis stormen rammer. 
  • Hold løbende øje med vejrudsigten, så du ikke bliver overrasket af stormen. På dmi.dk kan du holde dig orienteret døgnet rundt, ligesom mange tv- og nyhedsstationer dækker storme flittigt.

Mest læste artikler