Vinteren kommer: Sådan forbereder du dit hjem på koldere tider

Temperaturen udenfor falder, og vi tilbringer mere tid indenfor i vores hjem. Derfor er det på tide at gøre boligen klar til den kolde vintertid. Her er 5 nyttige tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vinter.

Det er efterår og vinteren nærmer sig med hastige skridt. Forhåbentlig har du allerede gjort boligen klar udenfor til efteråret og vinteren ved at rengøre havemøbler og grill, lukke den udendørs vandhane samt rengøre afløb og tagrender. For at du kan nyde efteråret og vinteren fuldt ud, er det også en god ide at gøre nogle forberedelser inde i boligen. Viivilla.no har samlet 5 nyttige tips til, hvordan du kan forberede dit hjem på koldere tider.

1. Hold kulden ude med gardiner i vinduet

Gardiner isolerer mod træk og kulde i efterårs- og vintermånederne. Lad gerne gardinerne gå helt ned til gulvet, så de isolerer for træk langs gulvet. Samtidig er gardiner gode, hvis du vil holde den lave vintersol ude.

Læs også: Sådan hænger du gardiner korrekt op.

2. Gør pejsen klar til opvarmningssæsonen

Efteråret og vinteren indebærer for mange ild i pejsen eller brændeovnen. Inden du tænder op, skal du huske at fjerne sod og brændt snavs samt rengøre skorstenen. Så kan du reducere risikoen for skorstensbrande. Hvis din pejs har en glasdør, er det også en god ide at fjerne sod på glasset, så du rigtigt kan nyde pejsens flammer.

Læs mere om hvad du skal huske i brændeovnssæsonen her.

3. Hold dig varm med tæppe på gulvet

Gå ind i vintersæsonen med et dejligt varm tæppe under dine fødder, der ikke kun varmer fødderne, men også resten af din krop. Et væg-til-væg tæppe er selvfølgelig det varmeste, men mindre tæpper giver også en masse varme og pynter tilmed i indretningen.

4. Jag uønskede gæster væk

Ligesom os trækker skadedyr ind om vinteren. Hvis du ikke har lyst til at få uønsket besøg, kan du lægge musefælder eller lugtstoffer, der hvor skadedyrene typisk kommer ind i dit hjem. På den måde kan du bekæmpe alt fra mus til skægkræ og sølvfisk.

Læs også: Sådan undgår du mus i dit hus.

Læs også: Sådan bekæmper du skægkræ.

Læs også: Sådan slipper du af med sølvfisk.

5. Beskyt gulvet i gangen med måtter

Hvis du ikke allerede har et forsvar mod snavs både uden for og inden for døren, er det på tide. Om efteråret og vinteren bringer vi nemlig meget snavs, vand og sne med os, så hvis du ikke har nogle ordentlige måtter til at beskytte gulvet, kan det hurtigt blive beskadiget.

Mest læste artikler