Køkkenet tænker selv, og du sparer energi og tid

Med de nyeste køleskabe, opvaskemaskiner og ovne kan du spare energi, gøre madlavningen nemmere og samtidig passe på miljøet

Lad ovnen selv bestemme og tal med opvasken
Forestil dig, at du kan tale med din opvaskemaskine, at din ovn selv kan lave oksestegen, og at dit køleskab kan få dine grøntsager og dine kødvarer til at holde sig friske i flere uger. Forestillingen er ikke ren fantasi, men kan i dag købes hos langt de fleste hvidevareforhandlere.

Køleskab med 0-zone giver længere holdbarhed
Investerer du eksempelvis i et af de mange køleskabe, der har en særlig 0-zone, har du mulighed for at opbevare letfordærvelige varer som kød, ost og grøntsager i længere tid end normalt.

Opbevar letfordærvelige varer i længere tid end normalt

Du bestemmer luftfugtigheden
Køleskab med 0-zone er indrettet, så du kan variere luftfugtighed og temperatur alt efter, hvad du opbevarer i skabet. Det betyder, at du kan have broccoli og fars liggende i flere dage, uden at du behøver at bekymre dig om, at madvarerne bliver fordærvet. På den måde undgår du at smide mad væk, og det kan spare masser af penge på dit husholdningsbudget.

Køleskabe med antibakteriel belægning
Flere af de nye køleskabe kan fås med en særlig antibakteriel belægning, som forbedrer hygiejnen inde i køleskabet. Udenpå er mange af de nye stålskabe overfladebehandlet med en særlig fedtafvisende hinde, der gør rengøringen nemmere.

Nye køleskabe kan fås med en særlig antibakteriel belægning

Vælg et køleskab AA ++
Vælg altid et skab, der har et fornuftigt strømforbrug. Du kan få modeller, der er udstyret med en særlig alarm, der fortæller, hvis køleskabet har stået åbent mere end et minut. Køleskabe er i dag strømklassificeret med AA og ++, hvor AA++ er det mest strømbesparende. Kig også efter det blå elspare-mærke, som er Elsparefondens garanti for et godt køb.

Spar på vandet

Du kan fra de fleste opvaskemaskineproducenter få modeller, som har vandbesparende programmer, og som tilmed selv kan regne ud, hvor meget vand der skal bruges på en opvask, alt efter, hvor beskidt dine tallerkner, glas og bestik er. Du kan få opvaskemaskiner, der har indbygget børnesikring i lågen, opvaskemaskiner, der har en særlig dyse til gryderensere.

Foto: Asko, tlf. 43 59 99 00

Opvaskemaskinen kan tale
Opvaskemaskiner, der kan tale. Med en særlig talefunktion kan maskinen guide dig igennem, hvilke programmer du skal vælge, og hvilke knapper du skal trykke på. Maskinen kan tale dansk, svensk og finsk.

Dampende ovn
Opvaskemaskinen er ikke den eneste, der har gode ideer til, hvad du skal gøre. De nyeste modeller af indbygningsovne kan selv regne ud, hvordan maden skal tilberedes, og kommer med forslag til, hvor mange grader du skal give oksestegen. Endelig er det nu blevet muligt at købe dampovne.

Læs også: Pyrolyseovne fylder dit hjem med giftige gasarter

Indbygningsovne kan selv regne ud, hvordan maden skal tilberedes

Dampteknik brugt i mange år på restauranter
Restauranter og professionelle køkkener har længe brugt dampteknikken i madlavningen, da den giver helt nye muligheder for tilberedning af madvarer, som forbedrer smagen af råvarerne og bevarer vitaminer og mineraler bedre end de almindelige varmluftsovne.

Ovne med selv-renserprogram
Du kan i dag få særlige kombiovne, der har indbygget mikroovn – og flere indbygningsovne har et særligt selvrenser-program, så du ikke længere behøver at tænke på ovnrens eller bruge knofedt på at gøre ovnen ren.

Nem rengøring på komfuret

Der er også tænkt på rengøringen i den nyeste teknik inden for kogeplader. Et særligt keramisk materiale gør optørringen efter en pastaret, der er kogt over, til en leg. Du kan i dag få kogeplader, der både har den energibesparende induktionsteknik, hvor pladen slukker, så snart du fjerner gryden, og det hurtige gasblus, der giver dig mulighed for at veksle mellem de to metoder i madlavningen.

Lav mad på kogepladen 
Som noget helt nyt er der lavet kogesektioner, hvor du kan tilberede maden direkte på den glas-keramiske plade. Med kogesektionen følger der flere indsatse, som gør din madlavning nem og fleksibel.

Køleskabene er blevet avancerede

Gamle råd
Selvom fx køleskabene er blevet avancerede, skal du stadig placere det væk fra varme og sol og huske at lukke lågen.

Hæve-/sænkekøkkenet er perfekt, hvis du og din partner har forskellig højde, og derfor ikke kan blive enige om bordhøjden. Knud Holscherdesign er de første på markedet herhjemme, der laver hæve-/sænkekøkkener.

Send en sms hjem
Firmaet Develco arbejder med et helt nyt koncept, hvor en lille enhed kan sættes ind i din ovn, så du blot kan sende en sms, når den skal gå i gang.

Fjernsyn på køl
Du har længe kunne få køleskabe med ismaskine, men nu kan du også få dem med et indbygget tv, som kan tilsluttes dvd hos firmaet LG Electronics.

Spar el på opvasken
Køber du en opvaskemaskine, der har to uafhængige vaskezoner, så kan du nøjes med at vaske op i øverste afdeling og spare energi og vand. Maskinen er også meget støjsvag. Energimærke AAA. Er endnu ikke prissat fra leverandøren, De Dietrich.

Ovn med elevator:
Siemens har begået en vægmonteret ovn, hvor maden med et enkelt tryk på en knap bliver sænket ned på et fad og giver nye muligheder for, hvordan køkkenet kan indrettes.

Mest læste artikler