Komfuret skal passe til dine behov i dagligdagen

Skal du til at købe nyt komfur, er det en god idé at overveje, om der er andre/nye funktioner, du kan få glæde af i dagligdagen. For i dag er et komfur ikke “bare et komfur” – de findes til mange forskellige behov.

<!– Foto: Electrolux–>
Der findes et utal af funktioner til komfuret
Du kan tilvælge rigtig mange funktioner til komfuret – fra selvrensende ovn, digital “kogebog”, over ti forskellige ovnprogrammer, fingertouch-betjening – eller hvad med kogeblus, der sikrer, at mælken ikke koger over? Komfurerne fås desuden i bredder fra 60 til 90 cm, så hvis der er plads i køkkenet, kan du overveje en bredere model. Jo bredere komfur, jo bedre plads er der til store gryder og pander.

Skal du have meget eller lidt plads i ovnen
Ovne kan have flere forskellige størrelser. Hvis du ofte tilbereder flere forskellige ovnretter på samme tid, kan det være rart med god plads. En vigtig ting er, at der er ordentligt styr på plader og bradepande, når du trækker dem ud. Nogle ovne har en teleskop-funktion, så bradepanden med anden eller stegen kan trækkes helt ud af ovnen uden at tippe.

Den “inteligente” ovn klarer halvdelen af arbejdet
Er du den helt store brød­bager, kan du nu få en ovn, der svarer til varmen i en træfyret stenovn, ligesom den moderne grill har mange forskellige indstillinger. Eller hvad med en intelligent ovn, der bare skal have at “vide”, hvad du sætter ind – så klarer den tilberedningen!

Mange gode funktioner

  • Varmluft, der sikrer ens varme i hele ovnen, fx hvis der er flere plader inde samtidig.
  • Grill, der kan være avanceret, så varmen kan indstilles, og så der er impuls-indstilling, hvor grillen kører i intervaller.
  • Optøningsfunktion, som man kender fra mikrobølgeovne.
  • Pizzafunktion, der er varmluft sammen med undervarme.
  • Hydrovarme, der lukker spjældet i ovnen, så fugten bliver i ovnrummet – det gør brødet godt.
  • Hold maden varm, der sikrer, at maden forbliver 70 grader varm.
  • Langtidsstegning over flere dage.
  • Forvarmning af tallerkner og skåle.
  • Intensiv varme fra neden bruges fx til tærter, der skal være sprøde i bunden og bløde i toppen.
  • Digital kogebog er med til at gøre kokkens arbejde nemmere. Du indtaster hvilken type kød, du sætter ind, hvor stegt det skal være, og så klarer ovnen resten.

Læs også: Pyrolyseovne fylder dit hjem med giftige gasarter

Vælg også, hvilken komfur-varme der passer bedst
Med trinregulering skal du selv sørge for at regulere varmen op og ned med faste trin. På de trinløst styrede plader uden termostat – de såkaldte simmerstatplader – stilles pladen trinløst på en bestemt effekt, hvor varmen kobler til og fra med kortere og længere mellemrum afhængigt af indstillingen. Termostatplader har også trinløs regulering og sættes fra starten på den indstilling, der er passende til færdigkogning af retten.

Mest læste artikler