På køl i varmen

Sommer, sol og varme dage kræver kolde drikkevarer og opbevaring på køl. Bokse til køleskabet, champagnekøler, smart isterningeboks og en opskrift på lækker hjemmelavet parfait-is med marcipan.

Foto: Georg Jensen
 

Sæt champagnen på køl
Champagne og hvidvin smager bedst koldt. En vin- eller champagnekøler klarer jobbet – fx køleren Cocktail designet af Helle Damkjær for Georg Jensen. Lavet af rustfrit stål. Pris 1.199 kr.

Foto: Eva Solo
   

Lav dine egne isterninger
I isterningkøleren fra Eva Solo, er låget i
virkeligheden en frysebakke til at lave isterninger i. Vrid bakken og put de færdige isterninger over i metalskålen. Pris 499 kr.

 

 

Foto: RICE

 

Bokse til køleskabet
Brug de farverige runde bokse med låg til salaten, når du skal på picnic. Eller til skrællede gulerødder og sæt den i køleskabet, så kan du snuppe dig en sund snack, når du er småsulten. Pris 280 kr. for fire
stk. Fra RICE.

Foto: Stelton
 

Til det kolde vand
Fyld den nye Simply karaffel fra Stelton med vand og sæt den i køleskabet, så du altid har koldt vand på en varm sommerdag. En mynte-kvist i vandet giver både en dejlig smag og et smukt syn. Pris 249 kr. Der findes matchende glas til.

Hold sommerdrikken kold

Foto: RICE
 

Beholderen kan rumme intet mindre end otte liter af dejlig kølig sommerdrik. Vip med håndtaget på tuden og skænk et glas. Holder koldt indhold køligt i lang tid. Pris 369 kr. Fra RICE.

Se opskriften på en lækker parfait-is med marcipan på næste side.#br

Parfait-is med marcipan


Foto: Inge Skovdal/Skovdal og Skovdal Fotografi


Det skal du bruge:
Is:
12 pasteuriserede æggeblommer, 150 g flormelis, 1 stang vanilje, 1 l piskefløde, 200 g Odense Ren Rå Mar-cipan.

Chokoladegitter:
200 g Odense Mørk Overtræk.

Pynt:
Små stjerne-dekorationer, citronmelisse, frisk frugt eller chokoladesauce.

Sådan gør du:
Pisk æggeblommer, kornene fra vaniljestangen og sigtet flormelis til en tyk creme. Pisk fløden til skum og skær marcipanen i passende stykker og vend det i cremen. Hæld cremen i en form med tætsluttende låg eller kom folie over formen. Frys isen i mindst fire timer.

Chokoladegitter:
Smelt chokoladen ved svag varme. Brug en ske til at hælde chokoladesaucen ud over et stykke bagepapir, som et gitter. Lav gitteret stort nok til, at du kan knække det i otte-ti pæne stykker, når det er størknet.

Fra bogen “Kager, desserter & konfekt med hjertet” af Inge Skovdal, Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Rasmus Bleeg, Odense Marcipan, 72 sider. Koster 50 kr. Fås i forskellige dagligvare-butikker bl.a. Føtex og Bilka.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler