Sådan holder du nemt køleskabet rent og lugtfrit

Køleskabet er nemt at holde rent og frisk, hvis du bruger max et kvarter om ugen på at holde orden i det. Det kræver, at det er gjort ordentligt rent først, og herefter er det om at få en rengøringsrutine, hvor du fx tørrer hylderne af en gang om ugen.

Gør rengøringen til rutine

Vi smider madvarerne ud, hvis de lugter eller er blevet for gamle, men vi glemmer at rengøre køleskabet, de har stået i.

At have en god køleskabs-etik er imidlertid slet ikke så svært, hvis man får rengøringen ind i en rutine, hvor man bruger sammenlagt et kvarter på køleskabet en gang om ugen.

Sådan bevarer du “det pæne køleskab”

Har du for nylig rengjort dit køleskab, så følg denne brugsanvisning, og du har altid et rent køleskab.

  • Pletter, spildt mælk eller marmelade fjernes med det samme, når “skaden” sker.
  • En gang om ugen flyttes madvarer fra hylderne ud af skabet. Tag en hylde ad gangen. Hylderne tørres af med en fugtig klud vredet op i sæbevand. Vask både ovenpå og nedenunder.
  • Mælk og hyldegitter fjernes, lågen vaskes af, og hyldegitteret rengøres en gang ugentligt.
  • Når du tømmer en køleskabs-boks, der har været ost i, så rengør boksen med det samme, før du putter en ny ost i. En gang om måneden tørres siderne og bunden over med en fugtig klud, vredet op i sæbevand.

Start-rengøring for køleskabs-amatøren

Er ovenstående ny viden for dig, må du begynde med en tilbundsgående rengøring. Det gør du sådan her:

  • Sluk køleskabet ved kontakten, og tøm alle madvarer ud.
  • Fjern alle løsdele: hylder, bokse, hyldegitre, glasplader m.m. Disse lægges i blød i køkkenvasken og rengøres grundigt.
  • Vask alle flader med sæbevand. Gerne flere gange. Lugter køleskabet dårligt, så sæt en skål eddike ind i det i et par timer efter rengøring. Tager det ikke lugten, må du vaske af igen i en tynd klorin-opløsning.

Mest læste artikler