Sådan organiserer du dit køleskab og fryser

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du organiserer dine madvarer. Med disse 7 tips får du et hurtigt overblik over, hvordan du nemt og smart holder orden i både dit køleskab og fryser. Og så behøver du aldrig mere at smide mad i skraldespanden!

Udnyt hver eneste krog

Du kan lige så godt udnytte pladsen så godt som overhovedet muligt, når du fx fryser resterne fra aftensmaden ned. I stedet for at fryse maden ned i en bøtte, kan det være en fordel at komme det i en frysepose. Sørg for at lukke al luften ud, inden du lægger maden i fryseren – så spilder du ikke hyldeplads på luft.

Gennemsigtige opbevaringsbokse

Sørg for kun at opbevare din mad i klare opbevaringsbokse i køleskabet. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvad du skal have til frokost uden at åbne hver eneste bøtte. Smart!

Organiser som i supermarkedet

I køledisken i supermarkedet er særligt pålæg stablet i små kasser på højkant. Det samme kan du gøre i dit køleskab eller i din fryser for nemt at få et supergodt overblik. Lav små bakker ud af papkasser, hvori du kan stable dine madvarer – hurtigt og overskueligt!

Kategoriser din mad

Det kan godt være lidt af et puslespil at kategorisere sin mad i både køleskabet og fryseren. Men når du har gjort det en enkelt gang, vil du hurtigt vænne dig til systemet.

Overskuelig kummefryser

Kummefrysere er ofte meget dybe, og det kan være svært at overskue, hvad der ligger i bunden. Del fryseren op i mindre rum med fx gamle hylder eller brædder, så du nemt kan se, hvad der ligger i hvert eneste rum.

Frys ned i små portioner

Når du fryser mad ned, så sørg for at pakke det i mindre portioner, som passer til den mængde mad, du rent faktisk spiser. Ellers kan du nemt risikere, at du må smide maden i skraldespanden, fordi det ikke kan genfryses.

Små mærkater

Hvis du husker at klistre mærkater på dine madvarer, kan du hurtigt se, hvad der rent faktisk ligger i fryseren. Derudover er det smart at notere datoen, så du altid kan se, om maden stadig kan spises.

Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses

Mest læste artikler