Maling – inde

Gode indendørs malertips

Skal du i gang med maling inde? Så læs med her for at få gode tips til at male boligen. Du finder blandt andet gode råd fra professionelle malere til, hvordan du får styr på malerteknikken, når du skal i gang med at male loftet. Malereksperten giver de bedste tips og tricks.

Læs mere

Ting du aldrig må gøre, når du skal male dit hjem

Der er nogle ting, du aldrig skal gøre, hvis du skal i gang med at male derhjemme. Sørg for det første altid for at beskytte gulvet. Det vil være en skam, hvis du ødelægger gulvet med malerklatter. En anden regel er, at du aldrig nogensinde skal springe malertapen over. Det tager muligvis lidt tid at sætte op, men det vil gøre malerarbejdet langt nemmere, hvis der er sat malertape op. Andre gode regler at følge er, at du heller ikke skal købe alt for billigt værktøj. Pensler af god kvalitet kan gøre arbejdet meget nemmere, og resultatet bliver også langt flottere.

Sådan vælger du den rigtige farve til dit hjem

Det rigtige valg af farver har stor betydning for, hvordan dit hjem tager sig ud. Farver kan gøre en stor forskel, hvis du gerne vil give hjemmet en hel ny stemning og fornemmelse. Farverne har nemlig indflydelse på energien i rummet. Eksempelvis er gul, orange og rød med til at aktivere os, hvorimod blå og grøn får os til at slappe mere af.

Farver kan desuden opleves forskelligt alt efter, hvilken lyskilde der bruges. Lyse farver kan være med til at gøre et rum både større og køligere, og mørkere toner kan være med til at gøre et stort og åbent rum mere intimt og lunt.

Så nemt er det at male sine egne møbler

Har du malerester til overs? Så brug det til at give stolen eller skabet et nyt look og en lille opdatering. Brug eksempelvis også gerne en hobbylak med høj glans, så resultatet bliver utrolig flot og skinnende. Et gammelt lampebord eller sofabord vil pludselig få helt nyt liv.

Du finder også gode tricks til, hvordan selv kan male flotte effekter på dine møbler. Du kan blandt andet give et bord eller en stol nogle anderledes elementer ved at male sjove og farverige striber på. Du får gode råd til, hvordan du kan udføre malerarbejdet, så det kommer til at se gennemført og professionelt ud.

Sensationel kur mod skimmel-fuger virker faktisk
før og efter billede af fuger

Sensationel kur mod skimmel-fuger virker faktisk

Den eneste kur mod grimme, ulækre og misfarvede skimmelfuger har hidtil været at skære dem ud og lægge nye. MEN Gør Det Selv har testet en sensationel ny metode, der rent faktisk virker.

idenyts Gør-det-selv favoritter: Maling & tilbehør – her er de nominerede

idenyts Gør-det-selv favoritter: Maling & tilbehør – her er de nominerede

Brand: FlüggerProdukt: Dekso 1 Ultramat Dekso 1 Ultramat har særlige egenskaber som kombinerer funktion og æstetik medkompromisløs kvalitet. Den er naturligvis svanemærket, og giver det matte moderne look der passer ind i et ethvert opholdsrum. Dekso 1 Ultramat er en 100% acryl væg- og loftmaling og i øvrigt dette års Nybyggere's foretrukne maling. Vejledende udsalgspris:…

Sådan laver du en skarp kant med malertape

Sådan laver du en skarp kant med malertape

Malertape er uundværligt, hvis du vil male lige kanter. Det kræver dog, at du følger nogle enkle regler. Læs om reglerne her, og se også hvordan du pynter væggen fint med en skabelon. 

Giv dine møbler nyt liv med disse tricks

Giv dine møbler nyt liv med disse tricks

Brug malerester til at male din møbler - giv stolen nyt betræk eller sæt tapet i skabet. Her få du alle de gode tips til istandsættelse af dine gamle møbler. 

Dette virale malehack gør malertapen overflødig
maling af væg

Dette virale malehack gør malertapen overflødig

Hører du til dem, der elsker den vilde forvandling en ny vægfarve kan være, men synes du også hele processen med at sætte malertape op omkring paneler og stikkontakter er dræbende kedeligt? Så skal du se med her!

Denne maling bliver mere bæredygtig
Grøn maling

Denne maling bliver mere bæredygtig

Maling påvirker miljøet, så hvis du vil sikre den bæredygtige linje i hjemmet, skal du kigge ekstra på malingbøtten.

Maling af laminat – kan det lade sig gøre?
Laminat er ikke ligefrem noget ideelt underlag for maling, men det kan godt lade sig gøre.

Maling af laminat – kan det lade sig gøre?

En læser har et ældre køkken med låger af plastlaminat og vil gerne give den en ny farve. Vores ekspert svarer på, om det kan lade sig gøre. 

Fjern gammel maling

Fjern gammel maling

Rigtig vedligehold af dit træværk på kommoden, vinduet, lågen, dørkarmen, hegnet eller lignende forlænger levetiden, og når du griber opgaven rigtigt an, bliver resultatet meget flottere. 

Forskere vil lave miljøvenlig maling af bakterier
Forskere vil lave miljøvenlig maling af bakterier

Forskere vil lave miljøvenlig maling af bakterier

Det er en nødvendighed, men sjældent godt for miljøet, når vi som boligejere med jævne mellemrum maler huset eller skuret, så de kan tage sig godt ud i endnu et par sæsoner i det danske vejr.