5 ting du aldrig skal gøre når du maler dit hjem

Læs med her og få 5 råd til, hvad du IKKE skal gøre, når du maler dit hjem.

1) Droppe malertapen

Det kan godt være, at det tager meget lang tid at få tapet vindueskarme, dørkarme og andre detaljer til, men i sidste ende er det tiden værd. Du får flotte og rene linjer når du bruger tape, og du behøver ikke være urolig for, om du maler lige. Malearbejdet vil blive nemmere så snart tapen er sat.

Derudover er det en god idé at fjerne tapen 15 minutter efter du har malet, da malingen kan ryge med tapen, hvis det sidder for lang tid og tørrer sammen med malingen.

2) Vælge IKKE at beskytte gulvet

Det tager ikke lang tid at dække sit gulv til, enten med gamle, brugte tæpper eller med en rulle karton, og dit gulv vil elske dig for det, når du begynder at male.

Du tænker muligvis at de enkelte klatter af maling du spilder på gulvet, sagtens kan skrubbes væk med noget sæbevand. Det er i sin forstand også korrekt, du skal blot være opmærksom på om dit gulv kan tåle al skrubberiet, da det ellers kan få misfarvninger og blive ødelagt. Derfor skal du ikke gå på kompromis med beskyttelsen af dit gulv under maleprocessen.

3) Ikke vente på tørretiden

Maling har brug for at tørre, før du kan begynde på lag nummer to. Det kan være fristende at male lag nummer to så hurtigt som muligt, men faktisk kan du på det endelige resultat se, at kvaliteten muligvis vil være forringet, hvis du har været for hurtig.

Hvis der står at tørretiden er på en time, så skal du vente en time og ikke begynde allerede efter en halv time, fordi du gerne vil være hurtig færdig.

I værste fald kan det ende med, at du skal male det hele om igen for at få et flot resultat.

4) Købe alt for billigt værktøj

Du skal til at male størstedelen af hjemmet, og vil egentlig gerne have de billigste pensler og værktøj til projektet som overhovedet muligt. Det er en stor fejl, da det sagtens kan betale sig at bruge lidt ekstra penge på malerpensler og andet kvalitetsudstyr for at opnå et flot resultat.

Ved at købe kvalitetspensler kan du undgå at penselstrøgene ses, og du kan undgå at den suger al for meget maling til sig. Brug derfor hellere lidt mere på redskaberne, og du vil i sidste ende få et flottere resultat.

5) Lade andre fortælle, hvilken farve du skal vælge

Vælg den farve du kan lide og lyt ikke på andres meninger. Hvis du længe har ønsket dig en grøn væg, så skal væggen være grøn og ikke grå eller blå. Det er dig, som skal leve i hjemmet og være tilfreds med dit valg af farve, og husk nu, maling er ikke permanent. Det kan males over igen – og med de ovenstående tips, så er du godt rustet på til opgaven.

Kilde: Sheknows

Mest læste artikler