Denne maling bliver mere bæredygtig

Maling påvirker miljøet, så hvis du vil sikre den bæredygtige linje i hjemmet, skal du kigge ekstra på malingbøtten.

Grøn maling

Fremtidens maling er biobaseret og bygger på det såkaldte Mass Balance-princip. Det skriver Beckers Maling i en pressemeddelelse. 

Malingindustrien påvirker nemlig miljøet, og ifølge malingproducenten Beckers er det på tide at gå en ekstra mil for at sikre grønnere maling. Derfor har de i produktionen implementeret Mass Balance-princippet for at mindske malingens miljøaftryk. Med princippet erstattes fossile råmaterialer i produkterne med biobaserede råmaterialer. 

– Når vi erstatter fossilt råmateriale i produkternes bindemiddel med biobaseret og vedvarende materiale, har det selvsagt stor effekt, fordi bindemidlet er én af malingens hovedingredienser. Ofte er den anvendte biomasse affaldsstoffer fra fødevaresektoren, som alligevel ikke kan spises, men som vi kan genanvende og dermed undgå spild, forklarer Kenneth Johansen, der er administrerende direktør hos Beckers Maling.

Hvis du vil sikre dig, at du bruger bæredygtig maling derhjemme, skal du kigge efter blandt andet emmissionsmærket M1, som står på malingbøtten. Du kan også kigge efter Svanemærket og EU-Blomsten, som har fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier.

Mest læste artikler