DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Calsitherm Indeklimaplader giver et bedre indeklima

Mange husejere oplever store problemer med fugt, skimmelsvamp og dårligt indeklima i deres kælder. Håndterer du ikke problemerne, fx gennem indvendig isolering, kan det have alvorlige konsekvenser for indeklimaet og husets sundhed. Forudsætningerne for det gode indeklima er, at vi bruger vores bolig korrekt, og samtidig vælger at isolere med de rigtige materialer. 

Effektiv fugtregulering og bekæmpelse af skimmelsvamp med Calsitherm isoleringsplader 

Calsitherm er en naturlig isoleringsplade, der har nogle unikke isolerings- og fugthåndteringsegenskaber, og hvis gode isoleringsevne og høje kapillaritet er til glæde for både dit varmeregnskab, dit helbred og din bolig. 

Når du efterisolerer boligen med Calsitherm indeklimaplader forbedres indeklimaet, energiforbruget i boligen reduceres og overfladetemperaturen på væggen hæves op over dugpunktet – men vigtigst af alt, så lader Calsitherm-pladen væggen ånde. Det betyder, at kondensering og den medfølgende fugt på overfladen undgås. Dermed elimineres en af de største årsager til dårligt indeklima og dannelsen af skimmelsvamp.  

I den forbindelse er det vigtigt at bemærke, at der skal etableres en mekanisk ventilation, for at pladen kan fungere optimalt. Det er ikke nødvendigt at bringe de helt store skyts i stilling, det er nok med en enkel etrums-ventilationsløsning, som f.eks. denne Zephyr fra BG Flux.

Ventilationen sikrer, at fugten i luften ledes ud, så pladen fortsat kan afgive fugten fra væggen ud til rummet. En anden vigtigt ting er naturligvis varme. God grundvarme er nødvendigt for at fugten fordamper ud i rummet, hvor ventilationen så leder den væk.

Eminent til kælderrenovering

Ofte er fugtproblemer meget tydelige i kælderen, da vi ikke bruger den ligesom vi bruger resten af boligen. Der er måske ikke varme på og der bliver heller ikke luftet ud, hvilket kan give en ophobning af kold og fugtig luft. Det kan give skader på opbevarede ting og møbler, men det kan også sætte en stopper for at anvende kælderen til ophold. 

Ved at renovere væggene med Calsitherm indeklimaplader får du både isoleret rummene, fjernet fugten fra væggene, og elimineret risikoen for skimmel og dårligt indeklima. Derudover vil ventilationen også hjælpe til at nedbringe risikoen for radon, hvilket også er vigtigt at have fokus på, når du renoverer kælder til beboelse og ophold.

 Nem enkel montage og et flot resultat 

Calsitherm-pladerne måler typisk 100 x 62,5 cm og er nemme at forarbejde med ganske almindeligt håndværktøj. Pladerne klæbes nemt og enkelt på indersiden af den klargjorte ydervæg. Efter en uges tid når væggene tørrer, kan de males med diffusionsåben maling i den ønskede farve, så det isolerede rum fremstår med det udtryk, du ønsker. 

Calsitherm Indeklimaplader kan anvendes til alle rum fra kælder til kvist, men er særligt velegnet til kælderrenovering, på grund af dens enestående fugthåndtering. 

Mest læste artikler