Hvor ren er luften i dit hjem?

Vil du være fri fra pollen og bakterier i dit hjem? Særligt i øjeblikket kan du have brug for en hjælpende hånd til at komme bakterier til livs. Så kan du måske overveje at få dig en luftrenser. På den måde kan du omgive dig selv og din familie med ren luft – og nyd et trygt og sundt indeklima i dit hjem. 

I gennemsnit bruger vi 80-90 % af livet indendørs – og mange af vores hjem er fyldt med støvmider, pollen, dyreallergener, bakterier, kemikalier, røg, uønskede partikler og dårlig lugt. Og selvom vi gør rent og lufter ud, er det ikke altid nok.

Ifølge Miljøstyrelsen kan det resultere i et usundt indeklima og blandt andet føre til astma, allergi og andre helbredsproblemer som træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær. Derfor er rådet fra Miljøstyrelsen, at du holder øje med indeklimaet i dit hjem, så det ikke generer dit helbred.

En luftrenser er en god idé, hvis du vil sikre et godt indeklima. 

Men du skal selvfølgelig have en model, som passer ind i dit hjem, og ikke er alt for  iøjenfaldende og samtidig har egenskaber som effektivt renser luften i dit hjem. Men hvordan vælger du sådan en? Vi har samlet nogle nyttige råd til hvad du bør have med i dine overvejelser, hvis du tænker på at købe en luftrenser. 

Gode egenskaber din luftrenser bør have

 • Kan den holde øje med dig indeklima?

  De fleste af os ved, at kemiske stoffer kan påvirke vores helbred. Men de færreste af os er klar over, at stofferne kan stamme fra fx husholdningselektronik, møbler, tæpper og legetøj. Du kan ikke se kemikalierne, men ifølge Miljøstyrelsen afgives stofferne fra produkterne og samler sig i støvet og luften – og det kan påvirke dig og din sundhed. 

  Derfor er det vigtigt at få en luftrenser der hele tiden holder øje med og måler luftkvaliteten i dit hjem, og automatisk justerer luftstrømmen, så den renser luften på den mest effektive måde.

 • Kan den skræddersyes til dine behov?

  Kan luftrenseren tilpasses efter årstiden og dine personlige ønsker? Hvis du eksempelvis er allergiker, kan det være en god ide at kunne vælge at bruge et særlige allergivenligt filter, der indfanger fine pollenartikler i luften – og har du husdyr bør din luftrenser kunne absorbere de gasser, der forårsager dårlig lugt.

 • Anbefales den til astmatikere og allergikere?

  Ifølge Asthma Allergy Nordic er et godt indeklima og en god luftkvalitet i boligen særligt vigtigt, hvis du eller nogen i din familie har følsomme luftveje, eller der er små børn i dit hjem.

  Derfor bør du købe en luftrenser der er yder ekstra beskyttelse mod støv, allergener og irritanter og som anbefales af Asthma Allergy Nordic til dig og dine kære med astma, allergi eller anden overfølsomhed.

 • Kan den styres via mobilen?

  Uanset om du er hjemme eller ej, kan det være rart at kunne følge og optimere luftkvaliteten i dit hjem via din mobil.

 

Mest læste artikler