Kan denne ananasplante stoppe snorken?

Ananasplanten har inden for det sidste år skabt stor interesse i Danmark, da planten siges at kunne stoppe snorken. Vi har undersøgt, om der noget om snakken.

Anti-snorkeplantens historie

Ananas comosus variegatus, der går under kaldenavnet Anti-snorkeplanten, er en ikke-spiselig variant af ananasplanten. Planten hører hjemme i Sydamerikas regnskove, hvor den har en lang historie som lægeplante

Danner ilt om natten

Det specielle ved Ananas comosus variegatus er, at planten hovedsageligt danner ilt om natten.

Desuden producerer plantens blade enzymet bromelain, der blandt andet anvendes som betændelseshæmmende naturmiddel ved inflammation i specielt næse- og bihuleområdet.

Derudover anvendes enzymet i afslappende midler og til forebyggelse af muskelømhed efter intens fysisk aktivitet.

Disse tre træk ved planten kunne tilsammen pege i retning af, at planten kan rense luften i soveværelset om natten. Men kan den det?

Ananasplanten kan stoppe snorken – fakta eller myte?

Selvom der findes beviser for, at bromelian virker beroligende og kan fremme kroppens egen evne til at bekæmpe gener ved smerte og inflammation, er der ikke nogle konkrete eksempler på, at ananasplanten kan kurere snorken, og der findes ikke nogle videnskabelige studier af fænomenet.

Det er derfor kun en besnærende tese, at anti-snorkeplanten natlige iltproduktion i forening med egenskaberne ved udskillelsen af bromelain kan afhjælpe snorken for nogle mennesker.

En dekorativ ananas-anti-snorkeplante

Ananas comosus variegatus’ ovennævnte kvaliteter er dog ikke den eneste grund til at anskaffe sig planten. Den eksotiske og dekorative plante skiller sig nemlig ud fra mængden med sin farvepragt, idet bladene består af grønne, creme og gullige farver – og i nogle tilfælde også pink farver. 

I Danmark egner Ananas comosus variegatus sig bedst som indeplante, da den trives dårligt i temperaturer under 18 grader.

Mest læste artikler