Salget af luftrensere er eksploderet under Corona

Danskerne køber luftrensere som aldrig før. 25 procent er salget ifølge firma steget med under corona. Dette skal du være opmærksom på, inden du køber luftrenser.

En stor del af danskerne har arbejdet hjemme under corona, og det afspejler sig i salget af luftrensere. Det skriver Electrolux i en pressemeddelselse. 

Ifølge Electrolux er det blevet tydeligt for mange danskere, hvor vigtig luftkvaliteten er – og hvor trættende det er, når den ikke er god nok. Selvom skoler og børnehaver er genåbnet, vil mange af os fortsætte med at bruge spisestuen eller køkkenbordet som skrivebord i den nærmeste fremtid, skriver firmaet. 

– Denne situation har gjort flere mennesker opmærksomme på luftkvaliteten i deres hus eller lejlighed. I allergisæsonen har det for mange ikke været en mulighed at åbne vinduer og døre for at lufte ud. Her er en luftrenser en god løsning.” mener Thomas Brinch-Møller fra Electrolux. 

Køb ikke den første den bedste luftrenser

Ifølge Astma-Allergi Danmark kan en luftrenser fjerne uønskede partikler fra indeluften. Der er ifølge foreningen dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du investerer i en luftrenser. For eksempel skal du vide, at en luftrenser ikke tilfører ilt til luften og ikke sænker luftfugtigheden. 

En luftrenser kan derudover ofte støje en del og nogle frigiver endda ozon, der kan irritere luftvejene. Astma-Allergi Danmark har derudover endnu ikke set videnskabelig dokumentation for, at luftrensere kan afhjælpe symptomerne på astma eller allergi. 

Gode egenskaber din luftrenser bør have

 • Kan den holde øje med hjemmets indeklima?

  De fleste af os ved, at kemiske stoffer kan påvirke vores helbred. Men de færreste af os er klar over, at stofferne kan stamme fra for eksempel husholdningselektronik, møbler, tæpper og legetøj. Du kan ikke se kemikalierne, men ifølge Miljøstyrelsen afgives stofferne fra produkterne og samler sig i støvet og luften – og det kan påvirke dig og din sundhed.

  Derfor er det vigtigt at få en luftrenser der hele tiden holder øje med og måler luftkvaliteten i dit hjem, og automatisk justerer luftstrømmen, så den renser luften på den mest effektive måde.

 • Kan den skræddersyes til dine behov?

  Kan luftrenseren tilpasses efter årstiden og dine personlige ønsker? Hvis du eksempelvis er allergiker, kan det være en god ide at kunne vælge at bruge et særligt allergivenligt filter, der indfanger fine pollenartikler i luften – og har du husdyr bør din luftrenser kunne absorbere de gasser, der forårsager dårlig lugt.

 • Anbefales den til astmatikere og allergikere?

  Ifølge Astma-Allergi Danmark er et godt indeklima og en god luftkvalitet i boligen særligt vigtigt, hvis du eller nogen i din familie har følsomme luftveje, eller der er små børn i dit hjem. Derfor bør du sikre dig, at luftrenseren anbefales til allergikere.

 • Kan den styres via mobilen?

  Uanset om du er hjemme eller ej, kan det være rart at kunne følge og optimere luftkvaliteten i dit hjem via din mobil.

 • Mest læste artikler