DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sæt en effektiv stopper for skimmelsvamp

Langt de fleste husejere frygter skimmelsvamp, der kan udgøre en alvorlig belastning for både helbred og pengepung. Løsningen er imidlertid både enkel, effektiv og miljøvenlig.

Skimmelsvamp er potentielt en af hjemmets værste og mest uønskede beboere. Har den først fundet vej inden for vore fire vægge, slår den hurtigt rod, og det er ofte forbundet med både besvær og store omkostninger at fjerne den igen.

En undersøgelse foretaget af Statens Byggeforskningsinstitut viste for et par år siden, at hver 8. undersøgte bolig var ramt af skimmel, og det er endda et mørketal, da mange mennesker ikke ved, at deres bolig er inficeret.

Heldigvis er kun ganske få procent af danskerne decideret allergiske over for skimmel, men tilstedeværelsen af den udgør stadig en helbredsrisiko, som eksempelvis kan udmønte sig i hovedpine og luftvejsproblemer. 

Fugten er fjenden

Skimmelsvamp findes overalt i naturen, og da den elsker varme, fugtige miljøer med ringe udluftning, har den tit rigtig gode forudsætninger for at flytte ind i vore boliger og brede sig derfra.

Kan man holde luftfugtigheden under 75%, vil man aldrig opleve skimmelangreb, men da det stort set er umuligt at overholde i hele boligen, vil mange eksempelvis kunne nikke genkendende til billedet af anløbne badeforhæng eller plettede fuger mellem glas og træ i vinduespartier.

Problemer af en så begrænset karakter kan klares med en vask eller afrensning med et desinficerende middel, men allerede her er der grund til at være på vagt, da større skimmelangreb tit findes på steder, man ikke umiddelbart er i stand til at se som eksempelvis bag vægge eller under gulvtæpper.

Godt garderet fra kælder til kvist

Har du konstateret en skimmelforekomst på over en m2, er det altid en god ide at tilkalde eksperthjælp, og du skal påregne, at problemet ikke forsvinder, før selve årsagen til fugtens opståen er fjernet fuldkommen.

Protox forhandler imidlertid en serie af produkter, der ikke bare fjerner skimmelsvampen her og nu, men også beskytter boligen på den lange bane.

Skimmelen fjernes således med den miljøvenlige Protox Hysan, der ikke efterlader restkemi, og i tilfælde, hvor der er fare for ny fugt, kan yderligere skimmelvækst forebygges med Protox Skimmel. 

Se film om hvordan du fjerner skimmelsvamp med Protox Hysan her. 

Protox Akvagrund er et godkendt træbeskyttelsesmiddel der kan anvendes uden for dampspærren i eksempelvis loftsrum, skunk og carporte til at forebygge skimmel- og øvrige svampeangreb samt til at forsegle eksisterende skimmel. 

Uden for dampspærren kan du også bruge Protox Svamp, der er godkendt og særdeles velegnet til at forebygge og bekæmpe de trænedbrydende svampe, blandt andet den ægte hussvamp, og til at forebygge nye angreb af skimmelsvamp.

Få det fulde overblik over produkter fra Protox her.

Læs mere om virksomheden her.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler