4 “regler”, der skaber orden i hjemmet

Der er ikke noget bedre end at rydde op – i alle tilfælde bagefter! Her får du råd om, hvordan du nemt får orden i kaos derhjemme – rum for rum.

Følg disse råd og få orden derhjemme

Gem, giv væk, sælg og smid ud. Husk disse nøgleord, hvis du følger vores opfordring og får ryddet op derhjemme. Selvfølgelig bestemmes indsatsens alvor af, hvor stort dit kaos er. Men her får du opskriften punktvis. Så kan du selv vælge, hvor i processen du vil “falde ind”.

1. Du skal arbejde dig igennem et rum af gangen, når du går i gang. Det er til at overskue. Vælg det første rum og sæt fire kasser eller poser på gulvet. De fire kasser har nu navnene: Gem, Gives væk, Sælges og Smides ud.

2. Nu gennemgår du tingene i rummet. Er de stadig “i brug”, lader du dem være. Skal de gemmes, lægges de i kassen til Gem, skal de sælges, lægges de i salgs-kassen – og så fremdeles. Husk! har du ikke brugt tingen i et år, er den ikke af stor vigtighed for dig. Du bør overveje, om den virkelig SKAL gemmes.

3. Når tingene er gennemgået, kan du flytte resten på plads. Er du ekstra god, får du gjort rent i skabe og under senge ved samme lejlighed. Den gode samvittighed vil INGEN ende tage.

4. Når rummet er gennemgået, ryddet og rengjort, kan de fire kasser flyttes med ind i næste rum. Her gentages processen.

Loft eller kælder

Når du ved, hvad du vil beholde, er struktureret opbevaring et must. Det kan godt betale sig at investere i opbevaringskasser af fx gennemsigtig plast. Her sikres tingene bedst muligt, og det er nemt at se, hvad der er i de forskellige kasser.

Alligevel er det en rigtig god idé at sætte tydelige mærkater på de enkelte kasser, eller lægge et stykke papir med beskrivelse af indholdet øverst i kassen.

Soveværelset

Her havner ofte en del af de ting, du ellers ikke lige ved, hvor du skal anbringe. Også her er der idé i at anskaffe sig plastkasser eller flotte kasser, du kan holde ud at se på. Kan kasserne stables, er det ekstra smart – og de kan stå fremme.

Et opbevaringssted, der ofte glemmes, er under sengen. Her kan du opbevare fx vintertøj og sko – så længe det sker i lukkede bokse, så her ikke samles for meget støv.

I gangen

Gangen er et af de rum i hjemmet, der er sværest at organisere. Der bliver nemt rodet, men det er nemt at skabe orden med ganske enkle midler. I handlen findes spændende møbler, der kombinerer skab og opbevaring uden at være “lukket og klodset”.

En idé er at hvert familiemedlem får en kasse.

Her gemmes vanter, huer, hjemmesko, reflekser og cykelhjelm. Har du brug for mere opbevaring, så kig op… Er der højt til loftet, kan du nemt lave ekstra hylder til opbevaring af større kasser.

Børneværelset

Hjælp ungerne, så de lærer gode oprydningsvaner. Køb sjove kasser – måske med hjul og i flere farver. En type kasse til klodserne, en til bilerne, en til bamserne. Så er det nemt at rydde op, og sjovere at lege med tingene, når alle delene ligger samme sted.

Clear Shoe Box

Den gennemsigtige Clear Shoe Box er fantastisk til organisering af dine flotte sko. Boksen åbnes som skuffer og er stabelbar. En praktisk løsning og fås i flere størrelser.
Pris 100 kr. pr. stk.

Flip Bookshelf – Boghylde

Vend hyldekassen Flip Bookshelf fra Munk Collective som du vil. Fås i flere farver. Pris ca. 600 kr.

HAY Box Box

Box Box æskerne fra HAY er ideelle til opbevaring af alle dine nips og småting på kontoret eller i reolen. Box Box kommer i flere flotte farvekombinationer med 5 æsker i hver. Pris ca. 350 kr.

Showcase #4 – Reol

Showcase fra Anne Linde er et smukt reolmodul, der med systematisk elegance organiserer hjemmets eller kontorets bøger og ting, krydret med visuelle åndehuller.
Pris ca. 3.500 kr.

Boxes

Dette cool boks sæt fra Ferm Living, er perfekt til at samle kontorgrej og papirer i og er udført i fiberkarton og med strop udført i kernelæder. Pris 1.300 kr.

String System – Skab

String skabet som er del af String systemet er i sit minimalistiske og tidløse design perfekt tilopbevaring. String er let i strukturen, let at omforme og udbygge. Pris 2.300 kr.

Smart opbevaring

Orthex’ serie SmartStore er opbevaringskasser i høj kvalitet, fremstillet i Sverige og med 10 års garanti. Vælg mellem flere forskellige størrelser, former og farver på opbevaringsløsningerne – kasser, som opfylder sin funktion til fulde, og som er pæne nok til at stå synligt i alle hjemmets rum.

 

Mest læste artikler