5 simple greb til at få naturen ind i hjemmet

Hvis du savner at føle dig i et med naturen til daglig, kan det være god idé at tænke naturen med, når du indretter dit hjem. Selv om du bor i byen, er naturen nemlig lige udenfor. Se 5 gode råd til at bringe naturen indenfor her. 

Mange danskere længes efter naturen i dagligdagen, hvor der ikke er meget tid til at lytte til træernes og bølgernes brusen. Selvom hverdagen er travl, kan vi dog sagtens komme tættere på naturen – vi skal bare tage den med indenfor i vores hjem, når vi indretter.

– Det er ikke kun godt for vores velbefindende at få naturen indenfor, det er også inspirerende for vores sind, fordi naturen skærper vores sanser og kan samle vores opmærksomhed midt i en hektisk hverdag, fortæller Artur Slupinski, arkitekt i Velux Danmark i en pressemeddelelse.

Grønne planter i reolen, frisk luft fra vinduet, dagslys fra oven og lyden af fuglekvidder og blade, der rasler i vinden. Selv om vi bor i byen, er naturen lige udenfor, og der skal ganske få og enkle greb til at få den friske fornemmelse indenfor i hjemmet.

Se med her, hvor han giver 5 gode råd til, hvordan du kan indrette hjemmet med naturen i fokus:

1. Skru op for dagslyset

Sørg for at få mest muligt naturligt lys ind i hjemmet. Overvej at montere et vindue øverst på en væg for få mere dagslys ind – uden at gå på kompromis med privatlivets fred. Placer spejle tæt på vinduerne, så de kan reflektere lyset og sende det rundt i rummet.

2. Fyld hjemmet med frisk luft

Lukkede rum med dårlig luft har aldrig været godt for hverken helbredet eller herlighedsværdien i boligen. Åbn vinduerne to-tre gange om dagen i mindst ti minutter ad gangen. Den friske luft giver hjemmet ny energi og et bedre indeklima.

3. Kig mod himlen

Selv når du bor midt i byen, føler du dig mere veltilpas og forbundet til omverden, når du kan se himlen. Ved at montere et ovenlysvindue i dit hjem, vil du per automatik opleve øget velvære. Ovenlysvinduer lukker dobbelt så meget lys ind som et almindeligt facadevindue, og når dagslyset trænger længere ind i rummet, vil det føles større.

4. Indret med naturlige materialer

Lad forskellige sorter af træ og naturlige materialer som fx sten og metal være et gennemgående element i indretningen. Suppler med uld og skønne, bløde tekstiler, der også er med til at skrue op for hyggen.

5. Indret med planter

Sidst men ikke mindst skal du fylde dit hjem med planter. Det er den nemmeste måde at invitere et lille stykke grøn natur indenfor. Har du ikke plads på gulvet, så sæt dem i stedet i reolen, i vindueskarmen eller hæng dem på væggene eller fra loftet. Planterne ilter luften og sænker dit stressniveau. Sørg derfor altid for at have grønne planter omkring dit arbejdsbord, hvor de giver en rolig pause for øjet.

Mest læste artikler