Bæredygtigt køkken med spiseø og lejrbålsstemning

Bæredygtighed, samvær og hygge. Det er nøgleordene bag JKEs nye køkken, der skal samle familien med spiseø og lejrbålsstemning.
Bæredygtigt køkken med spiseø og lejrbålsstemning

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Ro og tid til fordybelse er blevet en luksus i en travl hverdag, der ikke efterlader meget tid til at være sammen som familie. Derfor er mange begyndt at søge tilbage til et mere enkelt liv, og det smitter af på vores boligindretning. Vi har nemlig brug for rum, hvor familien kan samles.

Det er denne tanke der ligger bag nordjyske JKEs nye køkken ‘Nature’. Køkkenet er designet med det mål, at hele familien skal kunne mødes til nærvær og hygge og være fri for iPads og andre skærm-forstyrrelser i rummet.

Spiseø og lejrbålsstemning

Derfor er det traditionelle køkkenrum blevet gentænkt, så funktionerne i køkkenet passer til en hektisk hverdag. Køkkenøen, der længe har været en fast del af det moderne køkken, er for eksempel blevet langt mindre bastant og har fået helt nye funktioner – og også et helt nyt navn.

Med en central plads midt i køkkenet, fungerer den nemlig ikke kun som et naturligt omdrejningspunkt for hyggestunder, lektielæsning og fælles madlavning, men også som et spisebord, hvor familien kan mødes til fælles måltider. Derfor har designhuset omdøbt den til spiseø.

Det traditionelle køkkenrum er blevet gentænkt, så funktionerne i køkkenet passer til en hektisk hverdag.
JKE

Bring naturen indenfor

For at skabe en fornemmelse af ro er det naturens materialer, der bestemmer i køkkenet. Linoleum og egetræ er de gennemgående materialer på køkkenskabe, køkkenborde og fronter, og det er med til at give køkkenet en varm og naturlig glød. Samtidig leder de vertikale trælamelller tankerne hen på skovens træer, hvor spiseøen nærmest er med til at skabe en lejrbålsstemning midt i hjemmet.

Bæredygtige materialer i fokus

I takt med at vi som forbrugere ønsker at leve mere bæredygtigt, er vi også blevet opmærksomme på hvilke materialer, vi bruger i indretningen. Derfor har det også været et stort fokus i udviklingen af JKEs nye køkken. Blandt andet er køkkenet lavet med bæredygtigt egetræ, lågerne er beklædt med CO2 neutralt linoleum og køkkenbordet er lavet af hårdfør keramik.

Det nye JKE Nature køkken er på markedet nu, og kan ses i en af koncernens 57 butikker i norden.

Bæredygtige materialer i fokus
JKE

Mest læste artikler