Danskerne indretter mest konservativt i Skandinavien

Når det kommer til boligindretning, er danskerne mere konservative end nabolandene Norge og Sverige, som i højere grad lader sig inspirere af tidens trends og modefarver.

Danskerne indretter mest konservativt i Skandinavien

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

I Danmark har de fleste af os en minimalistisk tilgang, når det gælder indretningen af vores hjem. Vi er gode til neutrale farver, rene linjer, simple detaljer og masser af lys.

Men i Norge og Sverige ser det en lille smule anderledes ud, når vi træder ind i deres hjem – faktisk allerede inden.

Tal viser nemlig, vores skandinaviske naboer er mere modige i deres valg af døre og deres farver:

– Generelt kan vi se, at svenskerne og nordmændene i højere grad lader sig begejstre over trendfarver såsom gul og orange, også når det kommer til at vælge farve på dørene, fortæller Tenna Knak, Head of Marketing & Product Mangement for SWEDOOR i Nordeuropa i en pressemeddelse, og fortsætter:

– Derimod foretrækker danskerne fortsat mere neutrale og sikre farver som sort, hvid, brun og grå.

Farvede døre stormer frem

Inden for de senere år har der været en stigende interesse i farvede døre. Mere end to tredjedele af alle yderdøre i Skandinavien i dag sælges i en anden farve end hvid – og det er en tendens der er kommet for at blive, mener Tenna Knak:

– Selvom Sverige og Norge fortsat er mere modige end os dansker, oplever vi også, at farvede døre i stigende grad vinder indpas hos danskerne.

– Flere og flere får øjnene op for at inddrage døren i boligindretningen og tager aktivt stilling til dørens farve og funktioner.

Farvede døre stormer frem
Foto: Getty Images

Den unikke facade

Tendensen i Skandinavien viser, at vi i højere grad er begyndt at prioritere en mere indbydende og unik indgang til vores hjem, som tilføre kant til husets facade.

– Det giver rigtig god mening at vælge yderdørens farve og udtryk med omhu, da det er noget af det allerførste, man ser udefra, og derfor også ofte her, man danner sit første indtryk af hjemmet. Derfor er det oplagt at vælge en yderdør, som komplimenterer huset på bedste vis udefra.

– Derudover er der jo også gode muligheder for at skille sig ud fra naboen ved at vælge en mere unik dør, afslutter Tenna Knak

Mest læste artikler