Disse farver skal du bruge i soveværelset for at sove godt

Farvevalget kan have betydning for, hvor behageligt og god en søvn du får. Få tips til, hvilken farve på væggene, der kan give dig ro.

Farverne på væggene derhjemme påvirker både trivsel og humør. Hvis du skal male soveværelset, er der flere farver du bør overveje, men også farver du helst bør undgå. Farvevalget kan nemlig have betydning for, hvor god din nattesøvn bliver.

Vidste du, at de kolde nuancer i farvehjulet er afslappende for os, som for eksempel grøn og blå?

Farver som giver ro

Fine blå- og grøntonede farver egner sig godt som ”kulisse” i soveværelset. Det er farver, som associeres med naturen, og som derfor automatisk giver os ro.

Når du skal finde farve til væggene i soveværelset, er det vigtigt at finde en farve, som giver ro og forberedelse til en god nats søvn. Populære farver er hvid, beige, gråt eller lyse pastelfarver.

Undgå helst stærke farver, som for eksempel rød. Dette bliver for intenst og er et dårligt udgangspunkt for en rolig nattesøvn.

Hvid kan gøre det lettere for dig at komme op om morgenen

Hvide vægge, gulv, tag i soveværelset med dejligt hvide tekstiler og ellers lyst interiør, kan føles rent og luftigt, og kan for nogle gøre det lettere at komme op om morgenen.

Men husk, at måden vi opfatter farver på er individuelt. Det vigtigste er, du finder farven, som giver dig ro og føles behagelig.

Mest læste artikler