Få gode ideer til en skjult og praktisk garderobe

I denne garderobe er der god plads - og alt er på rette plads. Garderoben er gemt bag en mur og giver derfor luft og orden i soveværelset.

Familien udviklede deres egen garderobe

Foto: Cecilia NordstrandFamilien Forslund ville gerne, at deres soveværelse skulle være et smukt rum, hvor der er lys, luft og orden.

En klodset garderobe var ikke sagen, så de udviklede deres egen drømmegarderobe – skjult bag en mur, men med masser af plads til at holde orden.

Sådan indrettede de garderoben

Foto: Cecilia Nordstrand

Skabene med skuffer er fundet i Ikea og forsynet med hjul, så de nemt kan flyttes. Her opbevares alt det, der ikke kan hænge.

En lang garderobestang. Den hviler i konsollerne til de overliggende hylder. En lækker detalje er, at familien forsøger at hænge deres tøj i farveorden. Det ser både godt og harmonisk ud. Samtidig er det nemmere at finde, hvad man søger.

Ekstra hyldeplads til vintertøjet, julemandskostumet, soveposer, ungernes aflagte legetøj og gode gemme-sager.

God belysning er vigtig. Så kan du også finde dine ting på en mørk vintermorgen.

Masser af knager og kroge – gerne i kontrastfarver eller sjove former. De er uundværlige.

6 tips til orden derhjemme

  1. Ryd op ofte. Det er her, al orden begynder. Sælg det, du ikke bruger, giv det væk eller smid det ud – jævnligt. Har du ikke brugt en kjole eller trøje i et år, får du den nok aldrig på igen.
  2. Prioritér plads til opbevaring. Orden kræver plads, og ofte opstår rodet, fordi der ikke er system eller plads til det, der skal opbevares.
  3. Når det handler om tøj, der hænger eller ligger i skabe/skuffer, giver det overblik at opbevare dem i farveorden. Det ser harmonisk ud og appellerer til at holde orden.
  4. Undertøj og strømper skal opbevares hver for sig, ellers har du kaos med det samme.
  5. Lav en halvårlig oprydningsdag. Det kan fx være på kanten til vinter- og sommersæsonen. Her rydder du op i skuffer og skabe og lægger væk eller smider ud.
  6. En del af hemmeligheden ved et ryddeligt hjem er, at alting har sin plads, og at alle ved, hvor tingene bor. Hvis alle lægger tingene tilbage på plads efter brug, er det svært at lave uorden.

Mest læste artikler