Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

I mange hjem bliver bryggerset brugt som den primære entré og resulterer i, at overtøj og sko nemt flyder på gulvet.

Samtidig skal der ofte være plads til både vasketøj og opbevaring af støvsuger, rengøringsmidler og strygebræt i det lille rum, hvad der yderligere skaber rod og tager plads fra gulvet. Det giver udfordringer når dagligdagens gøremål skal klares, men det kan løses med den rette indretning af rummet.

Vi guider dig til, hvordan du kan får styr på dit rodede bryggers.

Kurve til vasketøj

Bryggersgulvet er ofte præget af bunker af vasketøj, som gør det svært at bruge rummet. Udnyt derfor pladsen under bryggersbordet med skuffer eller skabslåger, hvor du kan gemme vasketøjskurve. Alternativt kan du finde nogle kurve med hjul på, så de er nemme at flytte rundt på, når du skal bruge rummet.

Knagerækker og skoskab

Bruger du dit bryggers som entré i dagligdagen så anskaf dig en god knagerække og et garderobeskab som kan fungere som opbevaring for familiens sko og overtøj. På den måde undgår du, at have en stor bunke at sko liggende foran døren og at overtøjet flyder på gulvet.

En mulighed kan også være at sætte skoskabe op, så jeres sko er let tilgængelige, samt at sørge for at have en bakke eller måtte liggende til våde sko.

Skabe og skuffer

Indret dit bryggers med masser af skabe og skuffer, så der er plads til opbevaring. Skydedøre kan være et godt alternativ til almindelige højskabe, da de sparer plads. De egner sig derfor også godt til små rum.

Dedikér gerne et helt skab til ting som støvsuger, gulvmoppe, strygebræt og vasketøjsstativ. På den måde får du mere gulvplads og undgår at falde over støvsugerslangen.

Nyvasket tøj

I stedet for at have dit nyvaskede tøj hængende på tøjstativer på gulvet, så udnyt pladsen over bryggersbordet. Sæt nogle tørresnore op over bordet, eller hæng en bøjlestang op. På den måde kan du nemt hænge skjorter og bluser til tørre på bøjler, så de er klar til at blive hængt direkte ind i garderoben, når de er tørre.

Hæng hylder op

Mangler du ekstra opbevaring, kan en løsning være at sætte hylder op. På den måde får du skabt ekstra plads til opbevaringskurve. For at gøre det overskueligt, kan du sætte mærkater på kurvene, så du nemt kan finde det du skal bruge.

Løft vaskemaskinen op i niveau

For at opnå en ordenligt arbejdshøjde når du vaske tøj, så kan du løfte vaskemaskine og tørretumbler op i niveau. Pladsen nedenunder maskinerne kan udnyttes med skuffer til opbevaring eller store vasketøjskurve.

Mest læste artikler