DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Få mere ud af pladsen i din kælder

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Hører du til en af de heldige, der har en kælder? En kælder giver et væld af muligheder, hvis du udnytter pladsen ordentligt. Det er blandt andet et oplagt rum til opbevaring, men du kan også tænke ud af boksen og gøre kælderen til et af de helt sjove rum i din bolig. Læs med her, og bliv inspireret.

Lav et praktisk vaskerum

Først og fremmest kan du bruge kælderen som et praktisk vaskerum, så du har god plads til både vaskemaskine, tørretumbler samt både beskidt og nyvasket vasketøj. På den måde undgår du at skulle se på dit vasketøj flere gange dagligt, fordi det er “gemt væk” i kælderen.  

Derudover kan en vaskemaskine og tørretumbler larme en smule, men når du placerer dem i kælderen, kan du blive fri for støj i de rum, du befinder dig i. Dermed kan du altså sagtens lade maskinerne køre om natten, uden at det vil forstyrre nogens søvn.

Opbevar din vin i kælderen

Hvis du er vinentusiast, så kan du med fordel bruge rummet som vinkælder. Indret rummet med vinkøleskabe, som vil opbevare dine vine ved den helt rette temperatur. På den måde opbevares vinene under optimale forhold, og de kan både udvikle og forbedre sig med tiden. 

Der findes mange bud på vinkøleskabe, og du kan også vælge vinreoler i samspil med et køleanlæg, hvis du foretrækker dette. Der er altså masser af muligheder for at indrette din vinkælder på en personlig og elegant måde. 

Når du indretter din nye vinkælder, så bør du naturligvis overveje din nuværende samling af vine, men du skal også tænke over, at der skal være plads til kommende køb. Det ville være ærgerligt at indrette en vinkælder for så at finde ud af, at du mangler plads.

Indret et hyggeligt hobbyrum

Kælderen er også oplagt at bruge som hobbyrum. Rummet kan både fungere som et atelier, træningsrum, spillerum med bordfodbold, bordtennis eller dart samt meget andet. Det ekstra rum giver altså et væld af muligheder for hele familien.

Kælderen er ideel, fordi rummet ligger væk fra boligens andre rum. Her kan du være alene, hvis du for eksempel skal fordybe dig med maling og pensel, men du kan også få plads og ro til at udføre din træning i fred. Desuden kan du juble og råbe over bordtennis uden at forstyrre resten af husholdningen.

Brug kælderen til beboelse

Har du brug for ekstra plads, så kan du naturligvis også søge om at bruge kælderen til beboelse. Det kan vise sig at være en udfordring, fordi mange kældre generelt er fugtige og usunde at opholde sig i. Derudover har rummet typisk lav rumhøjde samt dårlige muligheder for flugtveje, og dette går ikke, hvis rummet skal anses som beboeligt.

Hvis det lyder som din kælder, så skal du formentlig lægge noget tid og nogle kræfter i at ombygge kælderen. Men start gerne med at tale med en byggeteknisk rådgiver, som kan hjælpe dig med at blive klogere på de mange regler. 

Når du har fået godkendt kælderen til beboelse, kan du bruge rummet på lige fod med alle andre rum i hjemmet. Så kan kælderen eksempelvis bruges til teenageren, som gerne vil have en afdeling for sig selv. Eller du kan bruge kælderen som gæsteværelse, hvis du tit har overnattende gæster. Du kan også vælge at udleje rummet, hvis du ikke skal bruge pladsen selv, men i stedet ønsker at minimere din husleje en smule. 

 

Mest læste artikler