denne artikel er sponsoreret

Fremtidens gulve er både smukke og intelligente

Træ skaber ro og harmoni i indretningen, er smukt at se på og blødt at gå på. Men hvad, hvis det også kunne gøre vores hjem sundere? Lauzon tilbyder trægulve, der ikke bare er smukke, bæredygtige og vedligeholdelsesfri, men også kan reducere luftforurening i rummene med op til 85 procent.

Det er en særlig følelse at svinge fødderne ud af sengen om morgenen, og sætte dem på et godt trægulv. Det føles blødt mod huden, varmt. Fodsålen glider, uden at skride ud. Det føles… naturligt. 

Der er ikke noget at sige til, at træ bliver mere og mere populært i både indretning og byggeri. Ikke alene er naturproduktet smukt at se på, det bidrager også til en følelse af harmoni i hjemmet. Og vælger man et gulv i høj kvalitet, er det en både langtidsholdbar og bæredygtig investering. 

Canadiske Lauzon, der markedsføres eksklusivt i Skandinavien af StoneTreatment, tilbyder kvalitetstrægulve i eg, ahorn og valnød. Alle med et 3,2 mm tykt, tørt og fast slidlag af hårdt træ, der samles på tre skiftende lag af Douglas-krydsfiner. Det sikrer et stærkt og stabilt gulv, der ikke sprækker i koldt eller fugtigt vejr.

Ingen vedligeholdelse 

Hvert stykke træ i et Lauzon trægulv er omhyggeligt håndslebet med værktøj, der giver træet et autentisk og naturligt udseende. Både slibning og efterbehandling bibeholder desuden de karakteristiske store årer i eg og løvtræer, så træet bevarer sin naturlige charme. Det rustikke look skjuler samtidig virkningerne af dagligt brug. 

Den særlige Sunshield-teknologi beskytter gulvet mod gulning som følge af naturlig eller kunstig belysning, mens Lauzons patenterede Titanium-finish giver effektiv beskyttelse mod slid og slag – også selvom du har børn eller en aktiv hund i hjemmet. Faktisk er Lauzons gulve så slidstærke, at de ikke behøver vedligeholdelse i hele gulvets levetid. Slut med at flytte rundt på møblerne, for at slibe og lakere hvert femte år. Slut med oliebehandlinger. Det eneste du behøver, er en våd klud, så bliver træet ved med at være pænt – i mange år. Der gives nemlig mellem 25 og 35 års garanti på et Lauzon trægulv, alt efter hvilken type du vælger.

Vælg gulv hjemme i stuen 

StoneTreatment gør det desuden nemt at vælge, hvilket gulv der passer perfekt ind i dit hjem. Uden at du behøver forlade din stue. Med den særlige Room Vizualizer, kan du tage et billede af din stue (eller hvor gulvet nu skal ligge), uploade det og se, hvordan rummet vil tage sig ud med Lauzon forskellige gulvtyper. Du er selvfølgelig også velkommen i vores showroom i Vallensbæk, hvor du selv kan se og mærke de forskellige gulvtyper og få en grundig gennemgang.

 

Bæredygtigt valg

Hovedparten af det træ der anvendes til Lauzons trægulve kommer fra et skovbrug på to millioner hektar canadisk skov, forvaltet af Lauzon. Det sikrer at træet ikke alene er i høj kvalitet, men også bæredygtigt produceret hele vejen fra skov til gulv. Lauzon fokuserer på streng overholdelse af de højeste miljøstandarder og følger bedste praksis for skovforvaltning, blandt andet ved nøje planlægning og udførelse af træfældningen. 

I de tilfælde hvor der anvendes træ fra andre skovbrug eller importeret træ, udvælges kun træ fra bæredygtigt forvaltede skove. 

For at minimere aftrykket på miljøet, har Lauzon indført en nul-spild-politik. Det vil sige, at produktionen afstemmes efter efterspørgslen, ligesom hvert eneste stykke træ udnyttes fuldt ud – helt ned til de sidste høvlspåner og savsmuld, der bruges til at opvarme fabrikker og som energikilde til lufttørrere.

Gulvet renser luften

Men et trægulv fra Lauzon er ikke kun smukt, godt håndværk i bæredygtige materialer. Det er også en investering i et sundt hjem. Ikke alene er et trægulv fra Lauzon fremstillet uden opløsningsmidler, flygtige organiske forbindelser eller formaldehyd og opfylder alle de strengeste standarder for giftige emmisioner, det kan også være med til at nedbringe den øvrige partikelforurening i rummet med op til 85 procent.

Hver dag tager vi over 20.000 vejrtrækninger, men det er ikke lutter ren luft, vi ånder ind, når vi sidder hjemme i stuen. Faktisk kan luften i vores hjem være 5-10 gange mere forurenet end udeluften. Det skyldes, at vi lever i stadig mere lufttætte miljøer og omgiver os med materialer og ting, der afgiver forurening, for eksempel byggematerialer, maling, computere, stearinlys eller helt almindelige husholdningsartikler, der løbende afgiver giftige stoffer som formaldehyd. For slet ikke at tale om de skadelige NOx-gasser fra bilers udstødning, der finder vej gennem vinduer og sprækker. 

God udluftning kan klare meget, men langtfra alt. Derfor har Lauzon udviklet Lauzon Pure Genius, der er overfladebehandlet med en særlig formel indeholdende det naturlige mineral titandioxid der, når det aktiveres af lys (både kunstigt og naturligt) og luftens bevægelse, aktivt går ind og renser luften ved at nedbryde sundhedsskadelige partikler og omdanne dem til vand og kuldioxid- molekyler. En proces, der minder om den måde, træer renser luften ude i naturen. Faktisk svarer et Lauzon Pure Genius-trægulv til at have tre træer i sit hjem.

Nedbryder bakterier

At titandioxid kan anvendes til at nedbryde skadelige partikler blev opdaget helt tilbage i 1972 på Universitetet i Tokyo. I 2002 blev en videreudvikling af teknologien nomineret til Nobel-prisen i kemi. Men Lauzon Pure Genius er første gang processen er blevet anvendt til et så konkret formål som gulvbelægning.

Læs om teknologien her.

Lauzon Pure Genius er testet i uafhængige europæiske og nordamerikanske speciallaboratorier. Her er det påvist, at luften bliver op til 85 procent renere i løbet af en måned. Det er godt nyt for de mange, der lider af åndedrætsbesvær i forbindelse med astma og allergi – men også alle andre, der gerne vil leve i et sundt og rent hjemmemiljø. Ifølge de udførte tests nedbryder gulvet nemlig også op mod 99,6 procent af bakterier, virus og svamp og reducerer lugtgener fra for eksempel madlavning, røg og kæledyr. Som en ekstra bonus kræver Lauzon Pure Genius-trægulv langt mindre vedligehold end andre trægulve, da det selv eliminerer en stor del af de bakterier, der blandt andet slæbes ind, hvis vi går med sko, der har været brugt udenfor. 

Pure Genius mister ikke ydeevne ved brug, men virker i hele gulvets levetid – så længe overfladen bevares intakt. 

Lauzons gulve importeres og markedsføres i Danmark af StoneTreatment, og forhandles af byggemarkeder, tømmerhandler samt fliseforretninger. Find din nærmeste forhandler her

Ønsker du at besøge Lauzon showroom i Vallensbæk, kan du ringe på 4375 25 65 og lave en aftale.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler