Frisk kommoden op – mal og tapetsér den selv

Har du en gammel kommode stående, som du synes er blevet kedelig at se på, kan du selv friske den op og give den nyt liv. Det eneste, der skal til, er maling og tapet. Se her, hvordan du gør.

Sådan fik kommoden nyt liv

For at få liv tilbage i den gamle kommode blev den malet og fik tapet på toppen, fronten og siderne. Egentlig var tanken at bruge en sort højglans farve, men træværket havde for mange furer til, at det ville blive pænt. Derfor faldt valget på en silkemat.

Inden du går i gang, skal kommoden vaskes. Her er brugt trærens. Bland det med varmt vand, vask med microfiberklud, og tør over med rent vand til sidst.

Så er kommoden klar til forskønnelse.
Den havde guldfarvede håndtag i plastic, som blev fjernet. Hullerne efter håndtagene blev spartlet med gipsspartel og stod til tørre natten over.

Herefter blev de slebet glatte. Nogle af hullerne måtte efter-spartles for at fjerne ujævnheder. Her er brugt almindelig spartel til træværk.

Alle flader, der skal males, grundes med hæftegrunder i mørk grå.

Da der også skal tapet foran på skufferne, grundes de også og males der efter med sort på kanterne. Vær opmærksom på, at du maler lidt ind på skuffefronten – tapetet vil dække det.

Toppen af kommoden kan være en udfordring. Her blev den malet og slebet ned igen tre gange, før det var nok.

Her har toppen af kommoden fået tapet. For at få en mere slidstærk overflade blev den lakeret med tre lag vandbaseret gulvlak. Den blev slebet let over mellem andet og tredje strøg.

Så skal skuffefronterne tapetseres. Tapetet var for smalt til at dække hele fronten, så vi måtte sætte en forlængelse på.

Venstre side blev tapetseret først med fortløbende længde for at mønsteret skulle blive jævnt. Derefter blev højresiden tapetseret.

Skuffefronterne tapetseres, så det dækker hele fronten
Tapetseret kommode,m en nu mangler der håndtag

Se, hvordan du sætter nye håndtag på den tapetserede kommode og det endelige resultat på næste side.

For at lave hul til håndtagene skal der bores. Et godt tip er at lave en skabelon til, hvor du gerne vil have håndtagene for at være sikker på, at de er på en lige linje.

Da tapetet måtte forlænges, har vi sat håndtagene, der hvor tapetet er sat sammen for at dække lidt over det.

For at lave hul til håntagene skal der bores

Sådan blev det endelige resultat:

Læs også: Tapetfjerner – sådan fjerner du gammelt tapet

Mest læste artikler