Genialt: Sådan bruger du overskydende fliser i indretningen

Har du renoveret køkkenet eller badeværelset for nylig, og ved du ikke, hvad du skal stille op med de overskydende fliser. Så kan du nemt integrere dem i boligindretningen og skabe din egen personlige stil. Her får du tre gode tips til, hvordan du bruger overskydende fliser i din indretning.

De fleste danskere, der har været igennem en boligrenovering, kan nikke genkendende til, at der ofte er fliser til overs, som havner på lossepladsen sammen med andet affald. Der er dog flere gode grunde til at gemme de overskydende fliser og inddrage dem i boligindretningen.

– Langt de fleste tænker ikke over, at de fliser, man typisk har tilovers, sagtens kan bruges til andre formål og derfor ikke behøver at blive smidt ud. Faktisk kan fliserne være med til at skabe personlighed i indretningen, fordi man får et unikt og anderledes udtryk, forklarer Pernille Ammitzbøll, der er indretnings- og salgsrådgiver hos Mosaikhjørnet, i en pressemeddelelse.

3 tips til indretning med overskydende fliser

Mosaikhjørnet kommer med tre tips til, hvordan du kan give dine overskudsfliser nyt liv.

1. Personligt præg i indretningen

Har du fliser til overs, kan du bruge dem i indretningen som eksempelvis et flot underlag til lysestager eller til kreative blomsterkasser. Du kan også kaste dig over et kunstprojekt, hvor fliserne danner et helt særligt udtryk. På den måde kan du skabe et indbydende og personligt hjem.

– Faktisk er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan fliseresterne kan bruges i indretningen, og har du for eksempel valgt farvede fliser, er det også en god måde at få flere farver ind i hjemmet og skabe en rød tråd i farvevalget, fortæller Pernille Ammitzbøll.


Du kan dekorere dine blomsterkasser med fliser og få et unikt udtryk.

2. Udsmykning til særlige lejligheder

Du kan også bruge overskydende fliser til at give din bordpynt et ekstra pift i forbindelse med særlige lejligheder. Du kan for eksempel beklæde bordet med personlige bordkort, hvor navnene integreres i fliserne. Dine overskydende fliser kan eksempelvis også anvendes i den søde juletid, der er over os.

– Generelt er det helt oplagt at tænke de overskydende fliser ind i julepynten. Det gælder eksempelvis til juledekorationerne, hvor man kan benytte en flise som underlag, og det kan også være som pynt på julebordet, fortæller Pernille Ammitzbøll.

Du kan lave personlige bordkort, hvor navnene integreres i fliserne.

3. Praktisk funktion i køkkenet

Du kan også overveje at bruge dine overskydende fliser mere praktisk i køkkenet som bordskåner eller som tallerken.

– Det æstetiske udtryk giver rig mulighed for at benytte fliserne til blandt andet tapasbordet, ostefadet eller kageanretningen. Samtidig er de lavet af materialer, der gør, at de sagtens kan holde til, at der bliver stillet en varm gryde eller pande ovenpå dem, fortæller Pernille Ammitzbøll.


Du kan nemt bruge fliserne som tallerken eller bordskåner.

Mest læste artikler