Gør dit trægulv personligt

Se hvordan du laver et tæppe på gulvet med ved hjælp af skabeloner og noget maling. En helt personlig udsmykning af gulvet i den størrelse, mønster og farver der lige passer til stedet.

Mål op
Først måler du op på gulvet, hvor stort dit “tæppe” skal være. Det er en stor fordel, hvis du med en blyant tegner et let omrids af tæppet, så du har nogle retningslinier, når du går i gang med skabelon og maling. Det kan det være svært at vurdere, når man først ligger på knæ med malingen. Vi har her valgt at lave et rundt tæppe på 95 cm i diameter. Når du har omridset af mønstret er det let at gå i gang.

Mal med skabelon
Hvis du har nogle skabeloner i forskellige størrelser som her, så kommer det sig ikke så nøje, hvor du begynder med at male. Du kan altid fylde hullerne ud med de mindre skabeloner, så her behøver du ikke l
ave en plan på forhånd. Det lidt tilfældige giver oftest det bedste resultat.

Køb eller lav selv
Vi har brugt nogle aluminiums blomsterskabeloner, hvor der er nogle forskellige muligheder i størrelser og mønster. Du kan købe skabeloner hos www.makeupthewall.com. Du kan også lave dine egne skabeloner, hvor du skærer et mønster ud i pap eller lignende.

Tegn eller mal

Når du går i gang med maling og skabelon, så giver det er flot og spændende resultat, hvis man som her fylder nogle af skabelonerne ud og ved andre kun tegner kanterne op. Når skabelonen skal fyldes ud, bruges en pensel. Til de skabeloner hvor der kun skal laves et omrids, kan en tus klare opgaven.

Genbrug mønstret på væggen
Skabelonerne kan du efterfølgende også bruge til at lave spændende mønstre på væggen, på skabslåger eller hvor du nu synes.

Det skal du bruge:
• Blyant og snor
• Tommelstok
• Tusch
• Træmaling

Gode råd
• Mål op inden du går i gang med maling og skabelon.
• Vælg en slidstærk gulvmaling, så du er sikker på det holder.

Mest læste artikler