Her er årets farve 2020

Der skal farve på boligen i det nye årti. Det er i hvert fald, hvad branchen spår. Se årets farve 2020 her.

Vi bliver stadig mere modige, når vi vælger farver til hjemmet, både når det gælder køkken, badeværelse og vægge. De seneste år har vi set en stigende tendens i brugen af farver, og 2020 bliver ingen undtagelse.

I det nye år skal vi nemlig tage endnu modigere valg, både når det gælder mængden af maling og farvepalette. Se med her, hvor vi har samlet nogle af de største spillere og deres bud på årets farve 2020.

Chinese Porcelain – en dyb blå farve

“I en lang periode har der været fokus på ro og velvære. Men vi ønsker ikke længere kun ro og velvære for os selv, men også for jorden, havet og luften omkring os”. Sådan skriver Dyrup om deres valg af årets farve, der i 2020 er faldet på den dybblå ‘Chinese Porcelain’.

Farven skal symbolisere himlen og havet, både fordi det er elementer, som giver os ro, men også fordi det er elementer, som vi er bekymrede for og gerne vil have i fremtiden.

Den dybe og klare farve passer perfekt ind i boligen. Chinese Porcelain er valgt på baggrund af den seneste tids trend, hvor blå farver har indtaget boligen og Dyrup forudser, at dette vil fortsætte langt ind i det nye år, hvor vi vil se den blå farve brugt på nye og spændende måder.

Tranquil Dawn – En nedtonet pastelgrøn farve

2020 er begyndelsen på et nyt årti – og det giver muligheder for en ny start. Inspireret af den stille morgenstund og den gryende himmels flygtige skønhed har Nordsjös farveeksperter derfor valgt den bløde og dæmpede grøngrå farve Tranquil Dawn til ‘Årets Farve’.

Farven skal repræsentere en ny start i en stadig mere hektisk og digital verden, hvor vi begynder at få en stærk længsel efter at tage vare på os selv og andre.

– Vores trendforskning fortæller os at mennesker har brug for at vise mere omtanke, være mere legende, søger efter en mening og at være kreative. Disse ønsker udgør grunden for årets farve og vores fire farvepaletter som indeholder både dæmpede og mere legende farver”, siger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager fra Nordsjö.

Neo Mint – En frisk og futuristisk pastelgrøn farve

Neo Mint er en frisk nuance, der bringer et moderne udtryk til hjemmet, mens den samtidig harmonerer med naturens farveskala.

Det verdensomspændende farve-studio Colorado har i et samarbejde med trendbureauet WGSN udnævnt Neo-Mint som den mest toneangivende farve i 2020.

Samarbejdet indeholder et farvekort på yderligere fem farver for 2020, som er spået til at være farvepaletten til både interiør og mode i 2020: Mellow Yellow, Cantaloupe, Cassis, Purist Blue og Neo Mint.

Mest læste artikler