ILVA vil ikke længere sælge disse møbler

Møbelkæden ILVA bandlyser nu flere møbler fra dens butikker. Disse møbler kan du snart ikke købe længere.

Den danske møbelkæde ILVA sætter nu leverandørerne under pres. Den har således besluttet, at alle nye trævarer, som tages ind i ILVAs sortiment, fra 1. januar 2022 skal være FSC-certificerede, mens alle kædens trævarer skal bære certificeringen fra 1. januar 2025.

FSC-certifikatet indebærer, at træet kommer fra bæredygtigt skovbrug. Det betyder helt konkret, at der ikke må fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Truede arter og udsatte områder skal beskyttes mod fældning. Og der skal fastsættes et antal træer per hektar, der aldrig må fældes. Derudover skal indfødte folkeslag sikres deres traditionelle ret og adgang til skoven.

Nogle møbler kan ryge af hylderne

– Med de tusindvis af møbelartikler i vores sortiment, der er lavet af træ, har vi et stort ansvar for at fremme den bæredygtige produktion. De nye mål om FSC-certificerede produkter sikrer en endnu mere fokuseret og målrettet indsats for at nå i mål med bæredygtige tiltag, siger Jonas Riis Nielsen, der er Head of Quality & Sustainability hos ILVA.

De nye mål kommer til at få betydning for både ILVA og kædens leverandører. Det foventes ikke, at kunderne kommer til at opleve en prisstigning. Dog kan der kortvarigt blive sagt farvel til nogle leverandører.

– Det kan betyde, at vi er nødt til at sige farvel til produkter og leverandører i en periode, indtil de igen kan leve op til kravene, ligesom vi selv skal afsætte ressourcer til at implementere tiltagene og kontrollere, at alle vores produkter lever op til de nye krav. Den pris, der er forbundet med det, ser vi som en investering i bæredygtighed, og bliver derfor ikke pålagt kunderne, som fremover kan være sikre på, at de handler bæredygtigt hos ILVA, siger Jonas Riis Nielsen.

Branchen går i ny retning

Hos FSC Danmark, der arbejder med at udbrede produkter af træ og papir fra bæredygtige skove, er tilfredsheden stor med ILVA.

– ILVA er en kæmpe spiller på møbelmarkedet og hos FSC Danmark er vi superglade for at se, at man går med i kampen for verdens skovområder. ILVA sætter sig nogle vigtige og ambitiøse mål, som kommer til at rykke noget for verdens skove. Når en stor spiller rykker på bæredygtighedsagendaen og sætter nye ambitioner, så rykker det både leverandører og forhåbentlig også resten af branchen i en positiv retning, siger Ida Rehnström, ansvarlig for kommunikation og strategiske partnerskaber hos FSC Danmark.

Mest læste artikler