Indretning af børneværelset – søskende kan sagtens dele værelse

Det kan være både sjovt og rart for to børn at dele værelse, hvis rummet er indrettet til det. Sørg for at der er plads til både leg og hvile, og udnyt pladsen optimalt ved at bruge færre møbler. Vi viser en række smarte møbler med flere funktioner.

Delt børneværelse giver tryghed

Kniber det med pladsen i hjemmet, ender børnene ofte med at dele værelse. Det kan to børn med et aldersspring på et til to år få en masse gode fælles oplevelser ud af. Leg hygge og sengesnak, og ofte giver det også børnene tryghed at sove i samme rum.

Er der plads, så lav legerum og soverum

Har du god plads til at give dine børn hver sit værelse, kan det være værd at overveje, om det ene rum skal være soveværelse og det andet legeværelse med god plads til leg og besøg af kammerater. Hvis deleværelset skal være til både leg og søvn, er der flere ting, du bør tænke over, når det gælder indretningen.

Plads til fællesskab og privatliv

Er det et stort værelse, kan du dele det regulært op med fx en halvvæg. Men er der tale om et mere almindeligt værelse, vil en opdeling som regel tage for meget af gulvpladsen. Der skal være rigeligt med plads til at tumle på, så det er vigtigt, at der ikke er for mange møbler. Lad være med at indrette værelset med to skabe og to legeborde. De kan sagtens dele.

Børnemøbler med flere funktioner

Køjesengen er en god og pladsbesparende klassiker, som findes i utallige udgaver. Multifunktionelle møbler, der kan bruges til flere formål, er ligeledes sagen. Det kan fx være siddemøbler, der også kan bruges som borde eller en lille bænk med opbevaringsrum nedenunder.

Hver sin farve til børnenes ting

Det kan være en god idé at anvende farver til at adskille “dit og mit”. I en fælles reol kan opbevaringskasserne til legetøjet fx have to forskellige farver. De selv samme farver kan så gå igen i siddemøblerne, hylderne på væggene og måske bøjlerne i skabet.

Lav et roligt hjørne

I deleværelset bør der også være muligheder for fælles aktiviteter, som begge børn har glæde af. Inddrag også gerne væggene, for eksempel ved at opsætte en klatrevæg. Selv om to søskende kan lege dagen lang, er det også vigtigt, at de hver især har et enkelt sted i deleværelset, der er helt deres eget, som de kan trække sig tilbage til.

Hvert barn sin “helle”

En lille hule i hjørnet eller en børnetipi med et par bløde puder kan fungere som “helle”. Er der mere plads i værelset, kan du investere i to højsenge, hvor rummene nedenunder er ideelt “helle” – eventuelt med et gardin foran, som kan trækkes for, når der er behov for ekstra privatliv. Værelset kan også midlertidigt deles op i to private zoner ved hjælp af for eksempel et par skydedøre eller et gardin.

Deleværelse til dreng og pige

Som regel er det ikke svært at indrette et værelse til to børn af samme køn. Men har du en dreng og en pige, så vælg en neutral farve til væggene og enkle møbler – eller find et sprælsk fællestema i indretningen, som begge børn kan lide. Det kunne eksempelvis være et jungle-tema med grønne vægge dekoreret med farverige planter og pøller med tigerstribet betræk.

Ekstra vigtige privatzoner

Tænk også på, at to børn af forskelligt køn kan have endnu mere brug for privatzoner. Så her er det som regel ekstra vigtigt med særskilte hyggehjørner eller et gardin, som kan dele værelset i to.

4 møbler til børne-deleværelset:

1. Taburetter

Ikea taburetter til børneværelse.

Borde og stole fylder meget i et rum. Et bord med taburetter giver mere luft i rummet til leg. Taburetterne kan skubbes ind under bordet, når de ikke bruges. På den måde vil de ikke tage unødig plads.

Vi har fundet ’FLISAT’ taburetter fra IKEA til 119 kroner stykket. 

2. Foldemadras til hvile og leg

Foldemadras til børneværelset.

Foldemadrassen findes i forskellige designs og prisklasser. En foldemadras er et genialt møbel, som børnene kan boltre sig på. På en trang plads er det smart, at den kan foldes sammen, så den fylder mindre. Desuden vil børnene elske at ”bygge” forskellige ting ud af madrassen – tænk bare for eksempel på, hvor god en rutsjebane-leg de ville kunne få ud af den? 

Denne foldemadras er fra KlipKlap og koster 5200 kroner. 

3. Køjeseng med opbevaring

Køjeseng til børneværelset.

En køjeseng er en klassisk løsning i det lille børneværelse. Vi har fundet en ekstra smart løsning med massere af opbevaring – og opbevaring kan ingen få nok af! Slet ikke på et børneværelse med dobbelt op på legetøj. 

Wegot køjesengen koster 8595 kroner. 

4. Hylder som pynt

Sjov hylde som flyver til indretningen af børneværelset.

Når gulvpladsen er trang, må væggene tages i brug. Et børneværelse kræver også en udsmykning, som kan inspirere til leg og kreativitet. Her er et skønt bud på hylde, som både kan bruges til praktisk opbevaring, men også som fint pynt. 

Vi har fundet flyhylden hos Up Warsaw til 1199 kroner.

Mest læste artikler