Indretning – hvad bliver hot i fremtiden?

Hvordan kommer vi til at indrette vores bolig i det nye årti? Tager vi nogle af de gamle trends med os, eller er vi klar til at indtage 2020'erne med en helt ren tavle. Læs med her og find ud af, hvad du kan forvente af moden indenfor boligindretning, i det kommende årti.

Vi er gået ud af et årti der i slutningen især var præget af vores nordiske rødder. Dette kom til udtryk i vores indretningsstil, der afspejlede årstidens og naturens farver og former. Fysiske grønne planter vi i disse år i høj kurs sammen med planter trykt på puder og plakater.

Nordic living

Stilen i de tidlige 2010’er tog inspiration i den frakse landstil. Med lyse møbler, gerne med afskallinger i malingen, gav vi vores hjem ekstra patina. Rummene i de danske hjem blev forvandet til romantiske opholdssteder, hvor pladsen bliv optaget af antike møbler i træ, og lysestager med krummelurer.

View this post on Instagram

A post shared by Terrie Day (@allure.with.decor) on Feb 23, 2020 at 9:25am PST

Disse trends forvinder sandsynligvis ikke fra den ene dag til den anden og derfor har vi nok glæde af dem et stykke tid endnu.  

Disse tends bringer 2020’erne med sig

Bæredygtighed

Der er et ord, som er svært at komme uden om, når det kommer til indretningstrends i 2020: Bæredygtighed. Vi vil gå ind i det nye årti med god samvittighed, og derfor vil vi have løsninger i dagligdagen, der er med til at støtte kampen mod klimaforandringer. 

– i 20’erne vil vi i højere grad kunne indrette os med smukt, langtidsholdbart og komfortabelt design udført i kvalitetsmaterialer med intelligente egenskaber. For eksempel selvrensende, antibakterielle overflader, som kan mindske behovet for rengøring og brug af kemikalier; luftrensende tekstiler, der kan optimere indeklimaet; samt nye alternativer til læder, pels, terrazzo og plastik med både etisk og miljømæssig ansvarlighed lavet af plantebaserede ingredienser eller rester fra industriel produktion, udtaler Rie Fjordsøe Rasmussen, trendredaktør for Pej gruppen – Scandinavian trend institute. 

En blå væg

Men selvom den rene samvittighed skal bevares ved at fokusere på bæredygtighed, skal der stadig være plads til kreativitet og udfoldelse. Og det forudses at trenden om at male en væg i et rum, i en anden farve består i 20’erne. Dog kommer materialevalget til at være meget mere i fokus, og de bæredygtige løsninger bliver valgt frem for hurtige og billige løsninger. Farven, der nu skal pryde din væg, skal være mørkeblå. 

I det kommende årti tager de modige danskere nattehimlem med sig ind i stuerne, ved at male væggen mørkeblå. Denne farve bliver en central farve i hjemmet, sammen med farver som mint. Dette skaber en kontrast, som bliver en trend i 2020’erne.   

View this post on Instagram

A post shared by MiMaMeise

Læs også: Indretningstrends 2023 – Disse farver vil trende i det nye år

Læs også: Test dig selv – hvilken indretningsstil passer bedst til dig

Mest læste artikler