Læderets mange fordele
Der er mange fordele ved læderoverfladen. Den er praktisk, hvis der spildes. Overfladen er kolossalt slidstærk, og læder bliver smukkere og smukkere med alderen, hvis det vedligeholdes.
![]() |
FØR: Overfladen er både slidt, krakeleret og udpint. Men stolen kan få et nyt liv. |
Brug kun produkter beregnet til læder
Læder er et organisk materiale og vil reagere på det, der bliver påført. Det er derfor vigtigt, at du bruger rigtige læderrenoveringsprodukter, så du ikke ødelægger læderet. Rengøringsprodukter og plejemidler skal også være lavet til læder og må ikke indeholde sæbe, kalk og vand.
Start med en rengøring af læderet
Første skridt er en grundig rengøring af læderet. Det gøres nemt med en ren, fnugfri klud og et rengøringsprodukt til læder. Efter rengøring skal overfladen tørre, inden du går i gang med overfladebehandlingen.
Læs også: Møbelrensning – sådan fjerner du pletter på dine møbler
Sådan genopfrisker du farven på læderet
Hvis farven trænger til en opfriskning, starter du med en pigmenteret creme til læderrenovering i den korrekte farve. Den lægges på læderet med skumgummi (fx en helt almindelig husholdningssvamp). Dup farven på, frem for at pensle/trække den på, så resultatet ikke bliver stribet. Lad farven tørre godt og grundigt op (minimum som der står i vejledningen, gerne længere).
![]() |
EFTER: For at opdatere stolens udseende endnu mere, har vi desuden malet træstellet, så det giver en smuk kontrast til det ny-renoverede læder. Her ses det færdige resultat. |
Overfladebehandling med læderfedt
Herefter skal læderet overfladebehandles med læderfedt. Smør et godt lag på med en blød klud. Efter læderfedtet har tørret et par timer, skal du tørre læderet grundigt af med en blød, sugende bomuldsklud, så eventuelle rester fjernes.
Eksperttip
Hvis læderet er uldent (nopret) i overfladen, inden du går i gang, kan du slibe det let med fint sandpapir i korn 600. Men vær omhyggelig med ikke at få slebet for dybt ned i læderet.