Lav en knagerække af bøjler

Den sjove knagerække er lavet af bøjler. Den rummer meget og er ideel til familien, der gerne vil have meget op at hænge. Du kan også vinde værktøjet, du skal bruge for at lave knagerækken.

Sådan laver du knagerækken

1. Start med at tegne en skabelon ved at lægge en bøjle på papiret og tegne omridset af den op med en blyant. Tegn så en lige linje på skabelonen, der hvor bøjlen skal saves over. Nu kan du lægge en bøjle på skabelonen og overføre savelinjen. Gentag med alle fem bøjler.

 

Tegn en skabelon ved at lægge en bøjle på papir

2. Sav bøjlerne over langs med savelinjen. Slib brættet, bøjlerne skal hænge på, så det bliver pænt afrundet. Dernæst markerer du, hvor hullerne til bøjlerne skal sidde: Gå fem cm ind fra midten af højre side. Her markerer du de første to huller over hinanden. Forsæt derefter med 10 cm’s mellemrum mellem de sidste fire markeringer, så de sidste to huller er fem cm fra venstre kant. Hullerne bores ud.

Sav bøjlerne over langs savelinjen

3. Pynt evt. knagerækken med mønster, som senere udskæres med graveringsmaskinen. Færdiggør brættet, fx med et lag olie, og skru de afskårne bøjler fast i hullerne. Kunne du tænke dig lidt farve? Så lad kreativiteten få frit løb, og giv din knagerække en gang træmaling og afslut med et lag lak. Du kan også give knagerækken et personligt præg ved at indgravere familiens initialer eller hvad med en paraply, hat eller frakke?

Foto: Gerard Zonneveld, Studio Aksento

Det skal du bruge

– Kompaktsav med alsidig karbidskæreskive, fx Dremel DSM20
– Multiværktøj, fx Dremel 8100
– Træbor med diameter på 4 mm, fx fra Dremel
– Graveringsskærer til præcisionsgravering (tilbehør), fx Dremel graveringsskærer 106 med diameter på 1,6 mm
– Papir, blyant og lineal
– Skruetrækker
– 5 bøjler i træ
– Bræt i størrelsen 50 cm x 10 cm x 2 cm
– Kalkerpapir (farveafsmittende papir)
– Sandpapir
– Træolie, voks, maling eller lak
– 10 træskruer (40 mm)

Sæt farve på knagerækken

Hvis du kunne tænke dig lidt farve, så lad kreativiteten få frit løb, og giv din knagerække en gang træmaling, og afslut med et lag lak. Du kan også give knagerækken et personligt præg ved at indgavere familiens initialer eller hvad med en paraply, hat eller frakke?

Vind værktøjet

Foto: Dremel Bosch

I samarbejde med Dremel udlodder vi værktøjet, så du kan lave din egen knagerække. Vi udlodder 4 sæt med hvert sit multiværktøj, Dremel 8100 og kompaktsav DSM20.

Foto: Dremel Bosch

Sættene har hver en værdi på ca. 2.000 kr.
Deltag i konkurrencen her

Mest læste artikler