Lav kælderrummet om til et trendy hjemmekontor

Et kælderrum - fx et gammelt hobbyværksted - kan blive et fint kontor, hvis du er træt af at arbejde midt i stuen og mellem ungernes legetøj. Kontoret kan indrettes både praktisk og trendy med nye møbler, klinker og tapet. Se her, hvordan journalist Elisabet Broomé indrettede sit kælderkontor.

Foto: Cecilia Nordstrand
Sådan så kælderen ud før.
Foto: Cecilia Nordstrand

Valget faldt på hobbyværkstedet trods lidt plads

Elisabet Broomé ønskede sig et rigtigt kontor med plads til opbevaring af både computer, notater og mapper m.m. Valget faldt på et hobbyværksted, selv om der både var lavt til loftet, betongulv og minimal gulvplads. Væggen til et tilstødende disponibelt rum blev fjernet, og projektet gik i gang for alvor.

Tapet, klinker og køkkenø som arbejdsplads

Blomstret tapet og hvide vægge skabte lys og “stue-fornemmelse”. På betonen blev lagt klinker som i resten af kælderen. En køkkenø med barstole blev den nye arbejdsplads. Ikke det mest ergonomiske, men Elisabet understreger, at hun finder kontorstole afskyelige, og at hun hellere vil sidde i et rum på en stol, hun synes om, end i et ergonomisk rigtigt, men kedeligt rum.

Nyt kontor på bare fire uger

Køkkenøen er smart, fordi den har to solide hylder til printer og andet arbejdsrelateret materiale. På bare fire uger blev kælderrummet Elisabets nye kontor. Hun føler sig hjemme allerede og mangler blot at sætte lidt flere hylder op og at få hængt god belysning op over “kontorøen”.

Foto: Cecilia Nordstrand
Garderoben huser sommertøj, og børnetøj, der venter på at blive brugt af det næste barn i flokken.
Foto: Cecilia Nordstrand

Ro og meget pænere kælder

I det nye kontor i kælderen kan Elisabet arbejde i fred, og hun behøver ikke rydde op hele tiden. Desuden blev hele kælderen pænere, så det er ikke kun hende, der vandt ved renoveringen – her er bonus for hele familien, siger hun og ser hen på den nye garderobe med spejl-skydedør. Her “bor” familiens sommertøj.

Det skal du tænke på

1. Loftshøjden. Er loftshøjden under 2 meter, er det svært at skjule kælderfornemmelsen. Her er 220 cm – det går lige.
2. Varme. Ofte er kælderen ikke isoleret, og da loftshøjden er begrænset, er gulvvarme ikke en god løsning. En varmepumpe kan være løsningen.
3. Lys. Lysstofrør giver et effektivt lys.
4. Velvære. Flot tapet og møbler fjernede den sidste “muggen-kælder-fornemmelse”.

Fakta om Elisabets kontor

Størrelse: Ca. 8 kvadratmeter inklusive garderoben.
Udgifter: Ca. 30.000 kr. ekskl. gulvfliser. Elisabet stod selv for at male og tapetsere.
Tid: Det tog i alt fire uger. Tidsrøveren var nedbrydningen af væggen, der gjorde rummet større og opsætning af den bærende bjælke.
Det bedste: – Tapetet. Det blev præcis, som Elisabet havde forestillet sig: blomstret og fuld af liv og grønt. Det fjernede fornemmelsen af kælder og spiller fint med alt det hvide.

Mest læste artikler