Møbelgigant vil købe kundernes brugte møbler

Har du flere brugte møbler, som du gerne vil udskifte, men som du ikke nænner at smide ud? Så kan du nu sælge dem tilbage til denne møbelkæde. Læs mere om den nye genbrugsservice her.

Som led i IKEAs bæredygtige omstilling lancerer møbelkæden nu genbrugsservicen Gensalg. Denne service giver dig mulighed for at sælge dine brugte møbler tilbage til møbelkæden, som derefter vil videresælge møblerne som genbrug. Når du sælger dine brugte møbler,modtager du et tilgodebevis til nye produkter eller til genbrugte IKEA produkter.

– Med Gensalg kan danskernes møbler få forlænget deres levetid. Vi ved, at rigtig mange danskere forsøger at gøre noget godt for klimaet, og hos IKEA har vi en ambition om at gøre det nemmere for de mange mennesker at bidrage til den grønne omstilling. Med Gensalg gør vi genbrug og et mere cirkulært forbrug let tilgængeligt for kunderne ud fra tanken om, at hvis lidt flere træffer bæredygtige valg, så kan vi sammen gøre en stor forskel, fortæller John Laurell, der er Country Retail Manager i IKEA, i en pressemeddelelse.

Sådan fungerer Gensalg

Hvis du vil benytte dig af Gensalg, skal du gå ind på IKEA’s hjemmeside. Her vil du få vurderet værdien af de produkter, du gerne vil sælge tilbage til møbelkæden.Når værdien er estimeret, har du 30 dage til at indlevere møblet i returafdelingen i dit lokale varehus. 

I varehuset vil en medarbejder vurdere møblet og give dig den endelige aftalte værdi af møblet som et tilgodebevis, der kan benyttes i varehuset, restauranten eller Rodebutikken, hvor alle de produkter, som andre kunder indleverer via Gensalgsservicen vil være. Dit møbel videresælges herefter i Rodebutikken og får dermed et nyt hjem.

Der vil ikke være en kontant udbetaling ved at aflevere produkter retur via Gensalg.

Fokus på bæredygtighed

IKEA har arbejdet med bæredygtighed i mange år, og inden for de sidste par år har de lanceret flere bæredygtige initiativer. Møbelkæden har blandt andet indført hjemmelevering via elbiler og app’en Better Living, hvor du får en masse bæredygtige hverdagsråd.

– Vi gør vores bedste for at guide vores kunder til at træffe nogle bæredygtige valg eksemplificeret ved vores app Better Living og ved indførelsen af grønne mærker på vores mest bæredygtige produkter. Samtidig er det vigtigt for os, at bæredygtighed ikke er en luksus forbeholdt de få. Derfor forsøger vi altid at tilbyde bæredygtige produkter og løsninger, der er til at betale, fortæller Johan Laurell.

Du kan tage del i et cirkulært forbrug

Hvis du vælger at sælge dine brugte møbler tilbage til IKEA, tager du samtidig del i det cirkulære forbrug, som møbelkæden stræber efter. De har nemlig en målsætning om at blive en klimapositiv, cirkulær forretning i 2030.

– Vores arbejde med grøn omstilling, og herunder cirkulært forbrug, er en forudsætning for, at vi kan drive forretning i fremtiden. Gensalg er et af en række initiativer, der skal bringe IKEA frem mod vores mål om at blive en cirkulær og klimapositiv forretning i 2030. Samtidig bestræber vi os også på, at vores produkter udelukkende skal bestå af fornybare eller genanvendte materialer. Vi er godt på vej, og i de kommende år vil vi præsentere endnu flere services, der gør det muligt for vores kunder at omlægge deres forbrug til at blive mere cirkulært, fortæller Johan Laurell.

Mest læste artikler